Selektor Luksemburga: Mnogo smo napredovali, protiv BiH želimo pokazati snagu

0
Fena
Selektor Luksemburga: Mnogo smo napredovali, protiv BiH želimo pokazati snagu
FOTO: Fena / Luc Holtz, selektor Luksemburga

Selekcija Luksemburga poražena je u svih dosadašnjih šest mečeva protiv Bosne i Hercegovine, protiv koje će sutra na zeničkom Stadionu “Bilino polje” igrati novi prijateljski meč (20.45 sati).

Luksemburžani su, također, u petak navečer na svom terenu poraženi od Sjeverne Irske (1:3), kao i BiH protiv Gruzije (0:1), a u zadnjih pet mečeva upisali su četiri poraza te gostujući trijumf protiv Azerbejdžana (1:3).

Selektor Luc Holtz je, na večerašnjoj pres-konferenciji pred trening na Bilinom polju, u odgovoru na novinarsku konstataciju da je u meču protiv Sjeverne Irske bilo individualnih grešaka, kazao je kako se ne osvrću puno na tu utakmicu.

Pošaljite nam svoju playlistu i budite gost muzički urednik na Radio Sarajevu!

Pošaljite nam svoju playlistu i budite gost muzički urednik na Radio Sarajevu!

"Šta je bilo bilo je. To je samo statistika i treba prestati spominjati individualne greške. Trudili smo se, igrali smo sa četiri igrača u odbrani, ali smo primili golove", kazao je Luc.

Napomenuo je kako rezultat nije prioritet ni u sutrašnjem meču, ali podvlači da je važno da odigraju dobro te da iskoriste vrijeme da se uigraju za naredne utakmice.

U duelima s BiH nisu imali uspjeha, jer su izgubili svih dosadašnjih šest mečeva, u kojima su postigli samo jedan, a primili 16 golova.

"Unazad 10 godina naša selekcija igra bolje. Mi smo puno napredovali, igrači koji sada igraju su profesionalci u inostarnim klubovima. Želimo pokazati snagu i pozitivan duh. Bit će to dobar test za kvalifikacijske utakmice u junu mjesecu", istakao je Luc.

Luksemburške kolege napomenule su kako je bh. kapiten Edin Džeko, nakon poraza od Gruzije, kazao da su igrali “statično” te da će to morati promijeniti protiv Luksemburga.

"Teško je predvidjeti šta se dešava u protivničkom timu, koga će odabrati i u kom će sistemu igrati, kao što ni oni ne znaju kako ćemo mi igrati. Džeko ima ogromno iskustvo i on može mijenajti svoju poziciju, ali ako i ne bude igrao, šansu će dobiti neko mlađi pa će pokušati pokazati šta zna", istako je Luc.

Nogometaš moskovskog Spartaka Christopher Martins Pereira, na pitanje novinara kako je, zbog rata između Rusije i Ukrajine, biti igrač koji igra u ruskom prvenstvu, kazao je da je skoncentrisan na utakmicu s BiH te da o tome treba govoriti.

"Da je lako, nije, ali nogomet je moj posao i moj je zadatak da predstavljam Spartak i Luksemburg. Ne mogu govoriti ono što ne znam. Ono što se sada dešava, svi vidimo i to sam ostavio po strani. Sada sam skoncentrisan na igru", kazao je Pereira. Uvjeren je kako se sutra mogu suprotstaviti selekciji BiH.

"Nadam se da će biti dobra utakmica, da ćemo odigrati dobro timski i suprotstaviti se BiH. Da ćemo uraditi posao najbolje kako znamo te da ćemo ostaviti lijepu sliku i predstaviti Luksemburg i savladati BiH", najavio je Pereira.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije