Selekcija novinara testira Ćirine Zmajeve

Radiosarajevo.ba
Selekcija novinara testira Ćirine Zmajeve

Nogometna A-reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra će u Sarajevu sa "selekcijom novinara" odigrati pripremni susret uoči prijateljske utakmice s ekipom Omana, koja je zakazana za 9. juni u Francuskoj.

Selektor Miroslav Blašević, koji je jučer okupio ekipu u stalnom baznom centru na Ilidži, izuzetno je zadovoljan atmosferom u ekipi.

"Priželjkujem da ova utakmica nema nikakav revijalni karakter. Trenutna klima u ekipi približna je onoj pred utakmice kvalifikacija, to je razlog da očekujemo nogometni spektakl. Ovo je prilika da na djelu vidim igrače koji će kroz nastup u selekciji novinara imati priliku da se nametnu za A-reprezentaciju", kazao je Blažević, koji je objavio imena igrača koje će suprotstaviti "novinarima".

Od standardnih u timu jedino neće biti Emira Spahića, dok je jedina Blaževićeva dilema nastup Misimovića, za koga još mora utvrditi da li je sto posto spreman.

Selektor je najavio da će utakimcu početi: Supić, Mravac, Nadarević, Pandža, Rahimić, Salihović, Jahić, Muratović, Misimović (Pjanić), Džeko i Ibričić.

"Ovo je formacija za koju se gotovo može reći da je optimalna, to je potvrda koliko mi ozbiljno shvaćamo utakmcu koja nas očekuje", završio je Blažević.

Selekcija novinara, koju je odredio trener Zrinjskog Dragan Jović, sastavljena je od naših nogometaša koji igraju u domaćem prvenstvu i ligama zemalja iz regiona.

Jović je najavio da će njegova ekipa ući u utakmicu takmičarski raspoložena i da će pružiti maksimalan otpor A-reprezentaciji.

"Kada je u pitanju sastav, naša ideja je da svim okupljenim igračima damo priliku, kako bi imali mogućnost da se dokažu. Imena igrača koji će početi susret objavit ću tek nakon večerašnjeg treniga, s obzirom na to da se dosta igrača nametnulo svojim zalaganjem", izjavio je Jović.

Susret A-reprezentacije BiH i "selekcije novinara" igrat će se u petak na Stadionu "Asim Ferhatović Hase" u 20.15 sati.

U kvalifikacijajama za svjetsko prvenstvo 2010. u Južnoafričkoj Republici, reprezentaciji BiH preostala su još četiri susreta, s Armenijom (5. septembra), Turskom (9. septembra), Estonijom (10. oktobra) i Španijom (14.oktobra).

fena/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije