"Liverpool je favorit, dok United još uvijek nema identitet"

Radiosarajevo.ba
"Liverpool je favorit, dok United još uvijek nema identitet"
Liverpool i Manchester United večeras će odigrati najveći engleski derbi s početkom od 21 sat.

O utakmici je za BBC govorio legendarni veznjak Crvenih đavola Paul Scholes, koji prema svemu sudeći nije previše optimističan.

"Da se kladim, kladio bih se na Liverpool", rekao je na početku intervjua.

United od ove sezone ima novog menadžera - Josea Mourinha, koji je u Engleskoj u većem dijelu karijere pravio čuda, no za sada njegova ekipa još uvijek izgleda "raštimano".

"Mourinho nije bio dovoljno nemilosrdan na pripremama za novu sezonu. Postoji toliko konfuzije oko toga ko bi trebao igrati od početka. To mu se nije dešavalo u Chelseaju. Tamo je uvijek imao 13-14 igrača koji su sigurni i nikada ih nije odmarao. Ipak, pretpostavljam da je ovo još uvijek period njegove prilagodbe na novu ekipu i da će sve biti jasnije u budućnosti", rekao je Scholes i dodao:

"Da li postoji identitet ovog tima? Ne postoji još uvijek. S druge strane, možete vidjeti Kloppov pečat na igri Liverpoola. Čak i defanzivno izgleda jako dobro, a činilo se da će to biti veliki problem", završio je Scholes.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije