Schalke savladao Einteracht (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Schalke savladao Einteracht (VIDEO)

Schalke je večeras na domaćem terenu slavio protiv Einterachta iz Frankfurta rezultatom 2:0. Asamoah i Farfan bili su strijelci za tim iz Gelsenkirchena.

U prvom poluvremenu nije bilo pogodaka, da bi u nastavku Felix Magath pogodio sa izmjenom, poslavši na teren Geralda Asamoaha, koji je u 66. minuti glavom zatresao mrežu Nikolova, na asistenciju Schmitzera. Nikolov je inače u igru ušao na poluvremenu, nakon što se se prvi golman frankfurtske momčadi u svlačionici požalio na ozljedu.

Na samom kraju susreta Farfán je s bijele tačke postavio konačni rezultat, nakon što je u 85. isključen Schwegler, zbog drugog žutog kartona. Susret je inače obilovao grubim startovima, te je glavni sudac imao pune ruke posla. U momčadi Schalkea četiri igrača zaradila su žuti karton, a u Eintrachtu njih petorica, s tim da je Schwegler dobio dva.

Nakon ove utakmice Schalke je skočio na tabeli, i sad se sa16 bodova nalazi na trećem mjestu. Naš reprezentativac Zlatan Bajramović nije ulazio u igru, i susret je promatrao sa klupe za rezervne igrače.


radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije