Saznajte ko su novi članovi Uprave FK Željezničar

0
Radiosarajevo.ba
Saznajte ko su novi članovi Uprave FK Željezničar
Foto: FK Željeničar / Izabran upravni odbor

Na večerašnjoj sjednici Skupštine FK Željezničar imenovan je novi Upravni odbor na čelu sa predsjednikom Admirom Tunovićem.

Admir Tunović rođen je 1982. godine. Trenutno je direktor kompanije Unior Tehna, dugogodišnji je sponzor Kluba, a bio je član i prethodnog Odbora za hitnost te ranijeg Upravnog odbora. Svoju uspješnu privrednu poslovnu karijeru gradio je na direktorskim pozicijama u kompanijama Robot, Alma Ras, Moderna i Centrotrans. Kao veliki navijač, višegodišnji sponzor i aktivni član rukovodstva, upoznat je sa svim procesima i organizacijom Kluba.

Jasmin Badžak je dugogodišnji sponzor, partner i prijatelj FK Željezničar. „Večeranjakov pečat“ proglasio ga je za najuspješnijeg privrednika u Bosni i Hercegovini za 2023. godinu. Vlasnik je nekoliko kompanija, a kao najuspješnija izdvaja se SurTec Eurosjaj iz Konjica. Ranije je bio predsjednik Kluba, član UO i član Odbora za hitnost.

Vajzović Nizamić, predsjednica BHAAAS-a: Gradimo građanski identitet u BiH!

Vajzović Nizamić, predsjednica BHAAAS-a: Gradimo građanski identitet u BiH!

Elvedin Grabovica je privatni poduzetnik i vlasnik kompanije Meganet. Bivši je direktor JP Elektroprivreda i gostujući profesor na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu. Dugogodišnji je prijatelj FK Željezničar.

Adnan Mataradžija je delegat Skupštine FK Željezničar. Odgovorno je lice revizorske kuće MERFI.

Ilijas Kovačević je direktor JU KSIRC Hadžići i dugogodišnji sportski radnik. Nakon završenog studija u Ankari, 13 godina radio je u Ziraat Bank BH dd. Bio je član Upravnih odbora kluba od sredine 2021. do aprila 2024.

FK Željezničar imenovao novog predsjednika UO

FK Željezničar imenovao novog predsjednika UO

Ahmet Salčin je privatni poduzetnik iz Sarajeva, dugogodišnji prijatelj Kluba i duži je niz godina u sportu.

Asmir Dževlan je građevinski inženjer i član Upravnog odbora JP AutoCeste FBiH. Prije ovog imenovanja, 20 godina je djelovao kao direktor kompanije Ans drive.

Enis Džafić je generalni direktor Željeznica FBiH.

Damir Dinarević je delegat u Skupštini Kluba. Direktor je kompanije DUF ABDS i član Nadzornog odbora Željeznica FBiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije