Savo Milošević okupio Zmajeve pa poručio: 'Imamo kvalitet za plasman na EURO 2024'

1
Anadolija
Savo Milošević okupio Zmajeve pa poručio: 'Imamo kvalitet za plasman na EURO 2024'
Foto: AA / Savo Milošević

Definitivno ova ekipa treba svježe krvi i promjena, rekao je Savo Milošević, selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, na današnjem početku priprema za utakmice protiv Luksemburga i Slovačke, odnosno uoči posljednja dva kola neuspješnih kvalifikacija za UEFA EURO 2024.

Milošević je istakao da je dobro što je u reprezentaciji pet novih igrača, ali i nakon povreda povratnici u nacionalni tim Bosne i Hercegovine Rade Krunić (Milan) i Benjamin Tahirović (Ajax).

"Ne možemo mnogo mijenjati, jer nemamo prijateljsku utakmicu do marta i baraža za EURO 2024. Ne može se radikalno mijenjati, ali ni ovo nije malo s pet novih igrača i Krunićem i Tahirovićem", kazao je Milošević, dodavši:

Sarajevo na kraju aprila: Mnogi provode dan u gradu, a evo ko najviše plijeni pažnju

Sarajevo na kraju aprila: Mnogi provode dan u gradu, a evo ko najviše plijeni pažnju

"Očekujem da momci shvate da nemamo puno vremena i da ovo nisu prijateljske utakmice. Akcenat ćemo staviti na dvije stvari, a to su maksimalna taktička disciplina i igra na rezultat, što je uostalom jedina bitna stvar u martu u baražu. Ove dvije utakmice moramo shvatiti kao da je Evropsko prvenstvo."

Naglasio je da su Luksemburg i Slovačka kvalitetom na nivou reprezentacija s kojima će Bosna i Hercegovina u martu igrati dodatne kvalifikacije za eventualni plasman na Evropsko prvenstvo.

Zmajevi se počeli okupljati na Ilidži, evo ko je stigao među prvima

Zmajevi se počeli okupljati na Ilidži, evo ko je stigao među prvima

"Ako smo pametni, a mislim da jesmo, naredne dvije utakmice poslužit će nam da popravimo što trebamo popraviti. Taktička disciplina, da postavimo zahtjeve defanzivne i ofanzive i ko može to da ispuni igrat će. Nemamo profil igrača za defanzivnu igru u veznom redu, ali ovi koji su tu morat će da ispune i defanzivne zadatke. Ko bude htio i mogao igrat će", pričao je Milošević te poručio:

"Nisu to zahtjevi s drugog svijeta. Razumljivi su i te zahtjeve naši igrači imaju u svojim klubovima u Evropi. Moraju ih i ovdje 100 posto ispuniti. Ne očekujem da sa njima problem imati ni novi igrači."

Ponovio je da je sve u službi martovskih utakmica baraža za UEFA EURO 2024 i smatra da će i tada odlučivati detalji.

"Apsolutno sam uvjeren da imamo dovoljno kvaliteta za plasman na Evropsko prvenstvo, ali u današnjem fudbalu odlučuju detalji. I mi tri, četiri detalja moramo popravit u našoj igri. Najbitnije je da mi budemo spremni", rekao je Milošević.

Bosna i Hercegovina, koja je izgubila šanse da se kroz kvalifikacije plasira na UEFA EURO 2024, u 9. kolu grupe "J" 16. novembra gost je Luksemburga, dok će tri dana kasnije u posljednjem 10. biti domaćin Slovačkoj u Zenici.

Milošević uputio naknadni poziv: Dolazi Zmaj kojeg su navijači priželjkivali

Milošević uputio naknadni poziv: Dolazi Zmaj kojeg su navijači priželjkivali

U posljednja dva kvalifikaciona meča Milošević neće moći računati na kapitena Edina Džeku (zamolio da ga poštedi) te povrijeđene Miralema Pjanića i prvog golmana Ibrahima Šehića.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije