Sarajevu pripao mali gradski derbi

Radiosarajevo.ba
Sarajevu pripao mali gradski derbi

Foto: fotoservis.info

Danas je igrano prvih šest susreta 12. kola premijer lige BiH u kojima su domaćini slavili tri pobjede, jedinu gostujuću pobjedu ostvario je Zrinjski u Laktašima dok su bodove podjelili Čelik i Široki te Leotar i Zvijezda.

Alen Škoro donio je novu pobjedu ekipi Sarajeva koja je na domaćem terenu slavila rutinsku pobjedu nad ekipom Slavije od 2:0. Oba puta strijelac za bordo tim bio je Alen Škoro. Slavija je nakon ovog poraza ostala na 15 .poziciji dok se Sarajevo probilo na 4. mjesto.

Modriča je na svom terenu uspjela nanijeti banjalučkom Borcu treći ovosezonski poraz. Uljari su slavili rezultatom 1:0 a gol odluke postigao je Stokić u 3. minuti susreta. Modriča sada ima 17 bodova dok je Borac ostao na čelu tabele sa 25 osvojenih bodova.

Nogometaši mostarskog Zrinjskog slavili su gostujuću pobjedu u Laktašima i na taj način, plemići najavili proboj ka samom vrhu tabele dok Laktaše sada očekuje grčevita borba za opstanak, ovim porazom Laktaši su ostali prikovani za dno tabele sa samo 8 osvojenih bodova. Domaći sastav imao je mnogo prilika koje nisu uspjeli realizovati a kazna za to stigla je u79. minuti kada mrežu Laktaša pogađa Selimović za vodstvo a poslije će se ispostaviti i konačnu pobjedu Zrinjskog od 1-0.

Kao bosi po trnju u Travniku su se proveli nogometaši Slobode. Denis Mujkić loptu je iz mreže morao vaditi čak 4 puta, strijelci za vezire bili su Varupa, dva puta Dudić i Ćurić.

Zvijezda iz Gradačca došla je do zlata vrijednog boda u Trebinju gdje su sa domaćim Leotarom odigrali 1-1. Nakon domaće pobjede nad Laktašima i boda osvojenog u Trebinju, očigledno je da je u taboru Zvijezde kriza prošlost, predposljednju poziciju zmajevi su sada prepustili Slaviji.

U Zenici na Bilinom Polju pred oko 200 gledaaca, Čelik i Široki Brijeg su odigrali bez golova, 0-0. Ovaj meč ostat će upamćen po tendencioznom i vrlo lošem suđenju galvnog sudije Ljubiše Vrhovca iz Laktaša koji je isključio Jamaka sa jedne te Ivankovića sa druge strane a put na tribine pokazao je i Omeru Kopiću, strategu zeničke ekipe. Čelika i dalje očekuje borba za opstanak dok se Široki Borcu približio na dva boda zaostatka.

Zbog problema na serveru, nismo u mogućnosti pratiti standardni live prenos pa ćemo ovaj put promjene na svim terenima pratiti u ovom tekstu.

Rezultati:
Travnik - Sloboda: 4:0
Leotar - Zvijezda 1:1
Sarajevo - Slavija: 2:0
Čelik - Široki Brijeg: 0:0
Laktaši - Zrinjski: 0:1
Modriča - Borac: 1:0

sportin.ba/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije