Sarajevo u četvrtak protiv Cluja

Radiosarajevo.ba
Sarajevo u četvrtak protiv Cluja

FOTO: www.fotoservis.info

Nogometaši Sarajeva u srijedu su otputovali u Rumuniju gdje će u četvrtak će odigrati jednu od najvažnijih utakmica u novijoj istoriji kluba.

Izabranici trenera Mehmeda Janjoša po drugi put u sedam dana odmjeriće snage sa Clujom.

U prvoj utakmici u Sarajevu bilo je neriješeno 1:1, kada je Sarajevo dokazalo da se može nositi i s jačim i iskusnijim ekipama. Trener Janjoš najavio je da će njegovi igrači i u revanšu dati maksimum i pokušati prirediti senzaciju te izboriti plasman u grupnu fazu takmičenja.

Vezano: Remi koji ostavlja nadu

"U prvoj utakmici mogli smo vidjeti o kakvom se protivniku radi. To je ekipa sastavljena od izuzetno kvalitetnih internacionalaca, koji su posebno opasni u igri jedan na jedan. Trenutni rezultat više odgovara Cluju - igraju na domaćem terenu, a postigli su gol u gostima. Ipak, ni mi nismo bez šansi, i dok se igra imamo pravo da se nadamo, posebno nakon gola Hadžića koji nam je vratio nadu, ali i zbog same igre koju smo prikazali na našem terenu. Ne idemo sa bijelom zastavom u Rumuniju, borili smo se, došli do play-offa, pokazali da ovaj tim može igrati i protiv jakih evropskih protivnika i daćemo sve od sebe da napravimo istorijski uspjeh za naš klub", rekao je za Oslobođenje trener Sarajeva Mehmed Janjoš.

"Srčanim nastupima smo prošli Spartak i Helsingborg, ako i večeras budemo igrali tako, vjerujem da ćemo i Cluju zadati dosta problema. Samo hrabro, pa šta bude. Borit ćemo se do posljednje kapi znoja", rekao je Janjoš za Dnevni avaz.

"Rezultat iz prve utakmice u kojoj nismo izgubili veliki je uspjeh za nas. Možemo biti zadovoljni sa krajnjih 1:1, iako smo u finišu utakmice mogli i do pobjede. Međutim, ta utakmica je iza nas i sada smo potpuno fokusirani na revanš. Pokušaćemo hrabrom i požrtvovanom igrom napraviti čudo i plasirati se u Evropsku ligu. Znamo šta bi to značilo za nas igrače, za klub, ali i za državu. Stoga mogu obećati beskompromisnu borbenost, pa ćemo vidjeti šta će nam donijeti. U svakom slučaju nećemo se unaprijed predati i pokušaćemo doći do pogotka. Nadam se da će nas sreća nastaviti pratiti i u Cluju, gdje nas čeka ogled sa strašno jakim rivalom.", rekao je Hadžić u razgovoru za Nezavisne novine.

Kada je u pitanju igrački kadar, Janjoš će na raspolaganju imati najjači sastav, izuzimajući odranije povrijeđenog Alena Škoru. U tim se vraća Maksumić, koji je pauzirao zbog žutih kartona, a spreman će biti i Adis Jahović.

"Mo­gu ga­ran­to­va­ti 70 mi­nu­ta u vi­so­kom ri­tmu, jer se osje­ćam sjaj­no. U Ru­mu­ni­ju ide­mo po bar je­dan gol ko­ji mo­ra­mo za­bi­ti, ako že­li­mo ču­do. U prvoj uta­kmi­ci se vi­dje­lo da mo­že­mo igra­ti s Clujom. Po­se­bno se to osje­ti­lo u dru­gom po­lu­vre­me­nu kad smo ih pri­ti­sli", rekao je Ja­ho­vić za San.

Spora odbrana Rumuna šansa za Sarajevo

"Oni ima­ju spo­ru od­bra­nu i be­ko­ve, a mi brza kri­la, Mu­mi­no­vi­ća i Ha­dži­ća. Tu vi­dim na­šu šan­su. Mi­slim da ću bi­ti u star­tnoj pos­ta­vi, a igrat ću dok bu­dem imao sna­ge", re­kao nam je Ihti­ja­re­vić.

U sastavu rumunskog kluba neće biti prvog napadača Yssoufa Konea koji je povrijeđen, a njega bi trebalo da zamijeni Senegalac Lacina Traore.

Utakmica je na rasporedu u četvrtak na stadionu Dr. Constantin Radulescu u 18.45. Susret sude portugalski arbitri, a predvodi ih Nuno Pereira Gomes Duarte.

Bez TV prijenosa

Sramotno je što državna televizija neće prenositi ovaj susret koji može biti istorijski za bh. nogomet, ali i sport uopšte. Državna televizija nije bila u stanju prenositi niti jedan od pet prethodnih susreta Bordo tima u kvalifikacijama Lige Evrope, a kako sada stvari stoje prenosa neće biti ni ovaj put.

Da ne bude zabune državna televizija nije prenosila ni kvalifikacijske susrete prvaka Bosne i Hercegovine ekipe Zrinjskog, ali je, ruku na srce, prenosila jedan susret iz Širokog brijega. Sa druge strane navijači Slavije imali su, ako ništa, prenos dva susreta sa Koševa, ali na entitetskoj televiziji.

Tužno je što jedan od najtrofejnijih nogometnih klubova u Bosni i Hercegovini, koji je jedan od najstandarnijih (u kvalifikacijama) na evropskoj sceni, klub iza kojeg stoje desetine hiljada navijača opet neće imati tv-prijenos utakmice.

Vezano:
Posljednja prepreka za Sarajevo

Protiv Cluja se može igrati

Sarajevo protiv Cluja

Sarajevo ide u play-off Lige Evrope (VIDEO)

Trijumf bh. nogometnih klubova u Evropi

fena/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije