Sarajevo se pojačava za Evropu

Radiosarajevo.ba
Sarajevo se pojačava za Evropu

Jedan od bosanskohercegovačkih predstavnika u Ligi Evrope ekipa Sarajeva pojačava se za predstojeće kvalifikacione utakmice u ovom novooformljenom takmičenju.

Alen Avdić, napadač koji je nekoliko puta oblačio bordo dres, potpisao je dvogodišnji ugovor sa Sarajevom, a zatim sa ostatkom ekipe otputovao na pripreme u Odžak. Avdić je pored Sarajeva igrao i za Cercle Brugge,Sakaryaspor, Chemnitzer FC, Suwon Blue Wings, Avispa-Fukuoka, Liaoning, Saba Battery a posljednji u nizu bio je iranski Bargh Shiraz.

Denaldin Hamzagić, vezni igrač koji je igrao za Univerzitete Sent Luis i New England Revolution u SAD-u, potpisao je ugovor, također na dvije godine.

Kao još jedno pojačanje spominje se i Dženan Hošić, bivši igrač Veleža, kojem klub nije dozvolio da zimus pređe u Sarajevo. Hošić je sada slobodan igrač i moguće je da bi u narednoj sezoni mogao zaigrati za Bordo-bijele.

Pored ova dva igrača, vijernost timu sa Koševa produžio je Adis Jahović koji će i naredne dvije sezone nositi bordo dres.

Klub jje napustio Nedim Hiroš koji će karijeru nastaviti u švedskim trećeligašu Bodensu, a kako javlja Dnevni avaz on će tamo ostati do oktobra. Ukoliko njegova ekipa izbori plasman u više takmičenje, Hiroš će u ovom švedskom klubu ostati još tri godine.

Trener Sarajeva Mehmed Janjoš nije otputovao sa ekipom u Odžak. Strateg tima sa Koševa uputio se u Slovačku gdje će posmatrati prvu utakmicu prvog pretkola Evropske lige između Spartaka iz Trnave i azerbejdžanskog Intera iz Bakua. Pobjednik ovog susreta biti će protivnik Sarajevu u drugom pretkolu ovog takmičenja.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije