Sarajevo se oprostilo od Evrope (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Sarajevo se oprostilo od Evrope (VIDEO)

Porazom od 2:1 protiv Cluja bh. predstavnik se oprostio od Evropske lige, ali treba naglasiti da su bili sasvim dostojan protivnik.

Najviše problema Sarajevu je zadao Yssouf Kone koji je već u trećem minutu uposlio Alaima. On je također bio i taj koji je pred kraj prvog poluvremena, tačnije u 40. minuti, donio prednost domaćinu. Kone se našao sam ispred golmana Sarajeva i matirao nemoćnog Alaima.

Nogometaši Sarajeva su u utakmicu također ušli razigrani. Vrijedi spomenuti pokušaje Muminovića, Ihtijarevića i Dude koji nažalost nisu urodili plodom. Istovremeno je sa tokom utakmice rasla i nervoza među igračima te je tako glavni sudija bio primoran da Tonyju i Maksumiću podijeli žute kartone već u prvom poluvremenu. Do kraja su 'požutjeli' i Dubarbier i Avdić kojem je sudija pokazao karton na samom kraju utakmice.

Ključni trenutak za 'Bordo tim' desio se u 64. minuti kada Hadžić propušta stopostotnu priliku. Njegov prvi šut odbija se od golmana Nunu, a iz drugog pokušaja Hadžić sa gotovo metra udaljenosti pogađa lijevu stativu.

Kazna je stigla već nakon par minuta. Do drugog gola Cluj je došao nakon što korner u 69. minuti izvodi Culio, a Muresan loptu šalje glavom pored bespomoćnog Alaima.

Iako su nogometaši Sarajeva već bili dva gola u zaostatku, u njihovoj igri se nije dao primjetiti pad morala. Trud se isplatio jer već u 81. minuti Avdić smanjuje zaostatak nakon što se najbolje snašao poslije slobodnog udarca. Vremena je bilo sve manje, a dodatne 4 minute koje je pokazao glavni sudac nisu bile dovoljne za jedan gol Sarajeva s kojim bi bh. predstavnik direktno prošao dalje.

http://www.youtube.com/watch?v=KgYPqfTmaq0


Strijelci: 1:0 (40’) Kone (Cluj), 2:0 (69’) Muresan (Cluj), 2:1 (81’) Avdić (Sarajevo)

Žuti kartoni: (32’) Tony (Cluj), (39’) Maksumić (Sarajevo), (66’) Dubarbier (Cluj), (95') Avdić (Sarajevo)

CLUJ: Nuno Claro, Tony, Panin, Mureşan, Dubarbier (od 94. Bus), Peralta (od 87. Traore), Koné, Juan Culio, Cadú, Dani, Aparecido (od 62. Mara)

SARAJEVO: Alaim, Dudo, Torlak, Ihtijarević (od 81. Pliska), Muminović, Džakmić, Jahović (od 71. Avdić), Maksumić, Rizvanović, Belosević (od 55. Škoro), Hadžić

Sudac: Duarte Nuno Pereira Gomes

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije