Sarajevo ili Željezničar? Za koga je navijao Savo Milošević i šta misli o regionalnoj ligi? (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Sarajevo ili Željezničar? Za koga je navijao Savo Milošević i šta misli o regionalnoj ligi? (VIDEO)
/ FOTO: Faruk Zametica/Radiosarajevo.ba

Savo Milošević i Mitar Mrkela, prvi ljudi FS Srbije za rad s mladim posjetili su danas Fudbalski savez Bosne i Hercegovine gdje su razgovarali s generalni sekretarom našeg saveza, Jasminom Bakovićem i direktorom Tehničkog odjela, Denijalom Pirićem. 

Ideja je da se u Bijeljini organizuje turnir koji bi se igrao od 18. do 24. maja, a na kojem bi nastupile omladinske škole ekipa s prostora bivše Jugoslavije, a koje su nekada igrale zajedničku ligu. Nakon press konferencije u prostorijama Fudbalskog saveza imali smo priliku i porazgovarati s Miloševićem, a bivši reprezentativac Srbije otkrio nam je za koji je klub iz prijestolnice Bosne i Hercegovine navijao kao dječak

"Ako me pitate za koga sam navijao kao mali, to je za Želju. Izvinjavam se svim navijačima Sarajeva, ali kod mene u kući, moj deda pokojni je bio veliki navijač Želje, pa je to prenio i na mene. Od malena sam imao dvije ekipe, a to su Partizan i Željo. To je jednostavno tako", rekao je Savo Milošević.

Savo Milošević smatra kako regionalna liga na ovim prostorima može zaživjeti, ali da pored fudbalskih klubova i nacionalnih saveza na tome moraju poraditi i državna rukovodstva. 

"Siguran sam da može zaživjeti, ali da bi se nešto tako ostvarilo moraju sjesti naša državna rukovodstva i dati neke garancije. Što se tiče samog fudbala imamo i primjer košarke što je dokaz da se može. Kroz ove projekte mi dajemo poruku da je moguće. Ekonomska situacija u regionu je teška, a ako nešto ne uradimo nekoliko klubova će praktično da nestane", smatra Milošević.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije