Sarajevo i Zrinjski počeli pripreme

Radiosarajevo.ba
Sarajevo i Zrinjski počeli pripreme

Nogometaši Sarajeva i Zrinjskog u nedjelju su počeli pripreme za predstojeća pretkola evropskih takmičenja.

Na prozivci tima sa Koševa u ponedjeljak na stadionu Asim Ferhatović Hase odazvali su se svi igrači osim Nedima Hiroša, koji u Švedskoj traži angažman, te nekoliko juniora, koji su dan ranije igrali finale omladinske Premijer lige BiH.

Na prozivku se sa štakama pojavio i najbolji pojedinac u bordo dresu za proljetni dio minulog prvenstva Alen Škoro koji će morati strogo mirovati naredna dva mjeseca.

Igračima su se u svlačionici prvo obratili predsjednik Hajrudin Šuman i potpredsjednik Mensud Bašić, a nakon toga i Janjoš, koji ih je informirao o planu priprema. Na sastanku je iznesena i finansijska situacija u klubu koja, na žalost ne dozvoljava dovođenje pojačanja.

"Igračima sam rekao da ih očekuje naporna sezona, jer nam slijedi borba u tri različita takmičenja. Bit će teško, ali ime FK Sarajevo obavezuje nas da pokušamo napraviti i više nego što možemo", rekao je trener Sarajeva Mehmed Janjoš, a prenosi Dnevni Avaz.

"Teško se nositi s evropskim ekipama. U ligi moramo ići na najviše, ali kada je riječ o međunarodnim takmičenjima, moramo biti realni i reći da smo u jako teškoj poziciji. Ipak, nadam se da će ovi momci smoći snage da nas predstave u lijepom svjetlu", dodao je strateg Bordo tima.

Fudbaleri Sarajeva 20. juna putuju u Vitez, gdje će ostati sedam dana, a do tada će znati ime protivnika u drugom pretkolu Evropske lige.

Prvak u potrazi za pojačanjima

Trener bh. prvaka za 2009. godinu Dragan Jović obavio je u ponedjeljak prozivku igrača za predstojeće utakmice u pretkolu Lige prvaka.

Na prvom treningu nije bilo Ante Serdarušića i Igora Žuržinova koji će se momčadi priključiti slijedećih dana priprema, dok će se pripremama naknadno priključiti i povrijeđeni Damir Džidić.

Na prozivci Zrinjskog pojavila su se i tri nova imena. Radi se o Ivanu Ivan Rezdaušeku, Pavlu Sušiću i Stefanu Kljajeviću.

"Ono što smo se dogovorili to polako i ostvarujemo, a kada kažem dogovorili onda mislim na očuvanje ekipe iz prošle sezone i da krenemo sa osvježavanjem tima. Naše ambicije ostaju iste, borba na dva fronta u domaćem prvenstvu i što kvalitetnije se pokazati u Europi, te se uz malo sreće plasirati u slijedeći krug to jeste u treće pretkolo", rekao je za portal zrinjski.info Dragan Jović i dodao da klub pregovara sa još nekim igračima, te da se nada kako će u narednim danima kompletirati igrački kadar.

U utorak će nogometaši Zrinjskog obaviti lijekarski pregled, a u Srijedu će put Kupresa na kome će ostati do nedjelje.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije