Sarajevo i Mostar u centru pažnje

Radiosarajevo.ba
Sarajevo i Mostar u centru pažnje

Danas je na rasporedu sedam uzvratnih susreta osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine. Najzanimljivije će svakako biti u Mostaru i Sarajevu, gdje se sastaju Zrinjski i Sarajevo, odnosno Željezničar i Velež.

Zrinjski ima laganu prednost uoči uzvrata, jer su u prvom susretu, igranom na Koševu, uspjeli ostati neporaženi. Bilo je 1:1. Iako imaju dobar rezultat, trener Zrinjskog Dragan Jović, smatra da je njegova momčad još uvijek daleko od prolaza u četvrtfinale Kupa.

"Iako imamo odličan rezultat iz prve utakmice svjesni smo da nas očekuje težak zadatak, prvenstveno zbog problema oko sastava, rekao je trener Zrinjskog Dragan Jović", koji za utakmicu sa Sarajevo ne može računati na čak sedam igrača.

S druge strane, trener Sarajeva Mehmed Janjoš, vjeruje da njegova momčad ima snage za prolazak dalje.

"Zrinjski je u laganoj prednosti jer su nam na našem stadionu postigli pogodak. Ipak, vjerujem da imamo snage i kvalitete za uspjeh i prolaz dalje", rekao je Janjoš.

Ništa manje zanimljivo ne bi trebalo biti na Grbavici gdje će gostovati Velež. Nakon 0:0 u Vrapčićima nogometaši Željezničara su u prednosti, ali daleko od toga da su Mostarci bez šanse.

"Loš teren će biti neprijatelj i nama i Veležu. Ko se bolje snađe u takvoj igri ima veće šanse za prolaz", kaže Amar Osim, trener Željezničara.

Branitelj naslova Kupa BiH, momčad Slavije domaćin je Čeliku. Zeničani imaju prednost od 1:0 iz prvog susreta, ali su u Slaviji uvjereni da mogu do četvrtfinala.

"Imamo aktivan rezultat i uvjeren sam da pred našim navijačima možemo izboriti prolaz dalje", rekao je trener Slavije Milomir Odović.

Blizu prolaska u četvrtfinale Kupa je momčad Slobode, koja dočekuje desetkovani Travnik. Podsjetimo, u prvom susretu igranom u Travniku bilo je 1:1.

"Imamo imamo prednost u postignutom golu i domaći teren, te vjerujem da teško možemo prokockati šansu koja nam se pruža", najavio je ovaj susret kapiten Slobode Denis Mujkić.

S velikom prednosti u uzvrat ulazi i banjalučki Borac, koji na gostovanje kod Širokog stiže sa sva gola prednosti.

"Prednost koju imamo može da zavara. Moramo odigrati maksimalno koncentrirano i probati zabiti gol s kojim bi bili sigurni četvrtfinalist", smatra trener Borca Velimir Stojnić.

Raspored uzvratnih utakmica osmine finala Kupa BiH:

SLAVIJA - ČELIK (0:1)
Sudija: Alečković Emir (Sarajevo)
Istočno Sarajevo, 21.10. 2009. u 15.00

ZRINJSKI - SARAJEVO (1:1)
Sudija: Golać Edin (Banovići)
Mostar, 21.10. 2009. u 15.00

SLOBODA - TRAVNIK (1:1)
Sudija: Kaplan Semir (Stolac)
Tuzla, 21.10. 2009. u 15.00

RUDAR - SLOGA (G.Vak./Uskop) (2:1)
Sudija: Zovko Vedran (Mostar)
Prijedor, 21.10. 2009. u 15.00

ŽELJEZNIČAR - VELEŽ (0:0)
Sudija: Stankić Predrag (Bijeljina)
Sarajevo, 21.10. 2009. u 18.00

SLOGA - MODRIČA (2:1)
Sudija: Dominković Vladimir (Orašje)
Doboj, 21.10. 2009. u 15.00

ŠIROKI - BORAC 0:2)
Sudija: Panić Novo (Doboj)
Široki Brijeg, 21.10. 2009. u 18.00

OLIMPIK - LEOTAR (0:3)
Sudija: Skaić Dragan (Gradiška)
Sarajevo, 22.10. 2009. u 15.00

sportin.ba/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije