Sarajevo domaćin Zrinjskom, Željezničar gost Veležu

Radiosarajevo.ba
Sarajevo domaćin Zrinjskom,  Željezničar gost Veležu

U srijedu se igra sedam utakmica osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine. Najzaniljivije će biti u Mostaru, Sarajevu i Banja Luci. Modriča i Sloga odigrali su svoj susret u utorak, a bolji su bili gosti iz Doboja koji su slavili sa 1:2.


Oslabljeni nogometaši Sarajeva dočekuju mostarski Zrinjski.

"Zrinjski je ekipa koja ima strašan vezni red i kontranapad. Očekuje nas veoma težak meč", rekao je za San trener Sarajeva Memed Janjoš koji ima problema sa sastavom. Janjoš u ovoj utakmici neće moći računati na usluge Ihtijarevića, Torlaka, Hadžića, a upitan je nastup Dude.

"Svaka pobjeda bez primljenog pogotka bila bi fenomenalna", dodao je Janjoš.

Zrinjski na Koševo dolazi po pobjedu.

"Pošto je naš cilj osvajanje Kupa, moramo se plasirati u četvrtfinale. Imamo realne šanse da prođemo dalje., a dobro je da uzvrat igramo na domaćem terenu", rekao je napadač Plemića Krešimir Kordić za Oslobođenje.

Nogometaši Željezničara idu na teško gostovanje u Vrapčiće gdje ih dočekuje najefikasnija ekipa prvenstva - mostarski Velež.

"Željezničar je čvrsta i dobro organizovana ekipa, koja se u stanju nadigravati sa bilo kojim protivnikom. Veoma su jaki na gostujućem terenu jer dobro igraju u defanzivi, a opasni su i iz kontranapada", rekao je trener Mostaraca za Oslobođenje i dodao: "Ekipa koja bude psihološki jača u ovoj utakmici bliža je uspjehu."

"Velež na svom terenu igra odlično. Imaju dobru kombinaciju agresivnosti i efikasnosti i zaista su opasni. Možemo li ih zaustaviti? Možemo, ali vidjećemo hoćemo li u tom uspjeti. Za razliku od ekipa koje su ranije gostovale u Vrapčićima mi smo mnogo čvršći i vjerujem ozbiljniji", rekao je šef stručnog štaba tima sa Grbavice Amar Osim.

Željezničar ima velikih problema sa postizanjem golova, a toga je svjestan i Osim.

"Istina je da imamo problema s realizacijom, ali isto tako primamo golove iz jedne ili dvije šanse koje protivnik napravi na utakmici. Valjda će se to malo okrenuti na našu stranu", dodao je Osim za Dnevni Avaz.

Nogometaši Olimpika gostuju u Trebinju kod Leotara.

"U Trebinje se idemo nadigravati i pokušati izvući dobru zalihu za revanš", rekao je za Avaz Faik Kolar, prvi asistent Vlatka Glavaša, trenera Olimpika. U ekipi tima sa Otoke od prve minute mogao bi zaigrati i novi napadač Zoran Rajović.

Leotar na krilima gostujuće pobjede u Laktašima, okečuje pobjedu i protiv sarajevskih Vukova.

"Želimo četvrtfinale i imamo pokriće za naše ambicije. Olimpik ima dobar sastav i za prolaz dalje trebat će nam dvije kvalitetne partije. U prvom meču pred našim navijačima moramo biti oprezni, ali istovremeno iskazati želju i hrabrost da pobijedimo", rekao je trener Leotara Borče Sredojević.

N/FSBiH nije izašao u susret Borcu i odgoditi prvu utakmicu osmine finala Kupa BiH, koju će banjalučani dočekati značajno oslabljeni. U Banja Luku dolazi ekipa Širokog Brijega.

Borac će biti oslabljen neigranjem Sakana, Gagulu, Ljubojevića, Bilbije i Jandrića, a banjalučane će sa klupe voditi pomoćni trener Borca Stojan Malbašić. Šef stručnog tima lidera Premijer lige BiH, Velimir Stojnić, se nalazi u Velsu sa kadetskom reprezentacijom na kvalifikacionom turniru.

Za prolazak u četvrtfinale boriće se dvije najlošije plasirane ekipe Premijer lige Čelik i Slavija, a treba izdvojiti još susrete Travnika i Slobode, Sloge iz Uskoplja i Rudara iz Prijedora.

Parovi osmine finala Kupa BiH:
Čelik – Slavija
Sarajevo – Zrinjski
Leotar – Olimpik
Travnik – Sloboda
Sloga Uskoplje - Rudar Prijedor
Velež – Željezničar
Borac – Široki Brijeg
Modriča – Sloga Doboj 1:2

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije