Sarajevo dobilo licencu, igrat će u Ligi Evrope

Radiosarajevo.ba
Sarajevo dobilo licencu, igrat će u Ligi Evrope


Nogometaši Sarajeva na travnjaku su izborili plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope, a danas su za zelenim stolom dobili licencu da mogu predstavljati Bosnu i Hercegovinu u tom takmičenju.

Naime, Drugostepena komisija za licenciranje klubova Nogometnog saveza BiH, kako javljaju medijiu BiH, poništila je odluku Prvostepene komisije N/FSBIH kojom FK Sarajevo nije ispunilo uslove za dobijanje licence za nastup na evropskoj sceni.

Našu zemlju će u Ligi prvaka predstavljati ekipa Željezničara, dok će u kvalifikacije za Ligu Evrope ići Široki Brijeg, Borac i Sarajevo.

Podsjećamo, Sarajevo je sezonu završilo na četvrtom mjestu sa 54. osvojena boda. Tokom sezone ostvarili su 16 pobjeda, šest remija i osam poraza. Igrači u bordo dresovima postigli su ukupno 48 golova, a primili 31. Po broju postignutih golova Sarajevo dijeli drugo mjesto sa viceprvakom BiH ekipom Širokog Brijega.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije