Sarajevo deklasiralo Travnika, Čelik bolji od Želje

Radiosarajevo.ba
Sarajevo deklasiralo Travnika, Čelik bolji od Želje

Igrači Čelika zasluženo su slavili protiv Željezničara sa 2:0. Prvo poluvrijeme utakmice završeno je bez pogodaka uz nešto bolju igru domaćih. U nastavku susreta oba tima igraju ofanzivnije, a više sreće imali su Zeničani koji su u 59. minuti poveli preko najboljeg igrača Purića. Gosti iz Sarajeva imali su odličnu priliku za poravnanje kada rezervista Mujkanović nalazi sam pred golmana Bilobrka koji izlazi kao pobjednik.

U samom finišu susreta Čelik povisuje na 2:0, a strijelac je mladi Smirko koji je ušao samo nekoliko minuta ranije. Treba naglasiti da su Plavi utakmicu završili sa igračem manje, jer je drugi žuti karton zaradio Muharemović. Ovo je treća uzastopna utakmica da Željezničar ne završava susret sa 11 igrača.

Sarajevo je sa visokih 6:1 ispratilo goste iz Travnika. Škoro je načeo mrežu travničana u 10. minuti iz jedanaesterca. Na 2:0 povisio je Muminović u posljednjim minutama prvog poluvremena. 3:0 postavio je Hadžić u 53 minuti da bi Škoro pet minuta kasnije povisio na 4:0. Deset minuta prije kraja utakmice Kolašinac u 80. minuti smanjio na 4:1. Do kraja utakmice igrači Sarajeva su dva puta zatresli mrežu gostiju. Prvo je Džakmić pogodio u 83. minuti, da bi Pandža u samom finišu postavio konačan rezultat.

Zvijezda je odnijela bod sa Pecare odigravši sa domaćim Širokim brijegom 1:1.
Smajlović je doveo goste u vodstvo u 62. minuti, a tri minute kasnije Zovko poravnava na 1:1, što će se na kraju ispostaviti kao konačan rezultat. Domaći su ovim rezultatom vjerovatno zatvorili vrata Evrope za ovu sezonu.

Velež je odnio bod sa gostovanja u Trebinju odigravši 2:2. Prvo poluvrijeme proteklo je bez pogodaka, a onda je Čolić doveo Rođene u vodstvo 1:1 u 52. minuti. U 62. Čorlija izjednačava, a samo dva minuta kasnije Čolić ponovo dovodi Mostarce u vodstvo. Konačnih 2:2 postavio je Junior u 80. minuti.

Široki Brijeg – Zvijezda 1:1
Sarajevo – Travnik 6:1
Leotar – Velež 2:2
Orašje – Modriča Maxima 0:2
Slavija – Posušje 2:0
Zrinjski – Laktaši 2:1
Borac – Sloboda 3:0
Čelik – Željezničar 2:0

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije