Madridski Atletico srušio juniore Željezničara na Grbavici

Radiosarajevo.ba
Madridski Atletico srušio juniore Željezničara na Grbavici
Atletico Madrid danas je došao do pobjede nad Fudbalskim klubom (FK) Željezničar u utakmici play-offa Omladinske Lige prvaka, a rezultat na kraju utakmice je glasio 1:3.

Prvo je Željezničar u devetoj minuti došao do prednosti protiv Atletico Madrida u utakmici play-offa Omladinske Lige prvaka. Ajdin Mujagić i Haris Hajdarević su odlično "iskomunicirali" loptu koja je došla do Eldara Šehića. On ju je poslao iza leđa golmana Atletico Madrida.

Nakon ove akcije ekipa s kojim je FK Željezničar odmjerio snage na Grbavici u 27. minuti je došla do izjednačenja. Strasti na Grbavici nisu se ni uspjele smirit jer je samo pet minuta nakon toga protivnik Željezničara došao do prednosti.

Naime, Dujmović je zaustavio prvi pokušaj Atletico Madrida, ali se lopta odbila od Velića do Morena, koji je tako uz dosta sreće pogodio za 1:1.

U 32. minuti Moreno je postigao drugi pogodak za 1:2. Prije kraja drugog poluvremena, Željezničar je imalo veliku šansu da dođe do poravnanja protiv Atletico Madrida.

Nakon centaršuta Hajdarevića domaćini su imali šansu da pogode mrežu gostiju. Loptu nisu stigla nijedan od dvojice nogometaša. Atletico dolazi do svog trećeg pogotka u 68. minuti, a mrežu je ovoga puta zatresao Aguero koji postavlja rezultat na 1:3. 

Posljednja izmjena u meču se odigrala u 88. minuti kada je s terena ispraćen Salomon te umjesto njega ušao Dorta. Ovome dodajmo i informaciju da je za duel Željezničar - Atletico Madrid prodato 5.326 ulaznica te da je atmosfera tokom cijele utakmice bila sjajna.

Atletico Madrid se na ovaj način plasirao među 16 najboljih juniorskih klubova Europe, gdje se od ranije nalazi osam pobjednika grupne faze Omladinske lige šampiona: Barcelona, Basel, Bayern Minhen, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Porto i Tottenham Hotspur.

Žrijeb parova osmine finala Omladinske lige šampiona održat će se 9. februara u sjedištu Europske fudbalske federacije (UEFA) u Nionu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije