Sanel Kajan: 'U Parlamentu FBiH pokrenut ću raspravu o govoru mržnje, posebno u sportu'

0
Radiosarajevo.ba
Sanel Kajan: 'U Parlamentu FBiH pokrenut ću raspravu o govoru mržnje, posebno u sportu'
Foto: Facebook / Sanel Kajan

Zastupnik u Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine Sanel Kajan iz stranke Demokratske Fronte najavio je da će u Parlamentu pokrenuti raspravu o govoru mržnje.

"U Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine pokrenut ću raspravu o govoru mržnje, posebno u sportu. Tražit ću od Parlamenta, Ministarstva finansija i Ministarstva sporta da prekinu davanje saglasnosti na sponzorstva javnih kompanija takvim klubovima, te da niti jednu marku ubuduće ne uplaćuju klubovima čiji navijači baštine nacizam i fašizam, i šire mržnju prema vlastitoj državi. Navijači Zrinjskog su takav sraman primjer!", napisao je Kajan na Facebooku.

Podsjetimo, tokom utakmice 26. kola Premijer lige BiH navijači Zrinjskog su pjevali pjesmu u kojoj se psuje država BiH, te da je 'njihova domovina Hrvatska'.

Turisti sa svih kontinenata 'preplavili' Mostar, očekuje se rekordna sezona

Turisti sa svih kontinenata 'preplavili' Mostar, očekuje se rekordna sezona

Oni su također sramotno prozivali svog rivala Željezničara, "Neretvom leševi plove, da li se bar jedan zove Željo".

Utakmica je završila 2:0 za Zrinjski, oba gola dao je Nemanja Biblija.

U Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine pokrenut ću raspravu o govoru mržnje, posebno u sportu. Tražit ću od Parlamenta, Ministarstva finansija i Ministarstva sporta da prekinu davanje saglasnosti na sponzorstva javnih kompanija takvim klubovima, te da niti jednu marku ubuduće ne uplaćuju klubovima čiji navijači baštine nacizam i fašizam, i šire mržnju prema vlastitoj državi. Navijači Zrinjskog su takav sraman primjer!

Posted by Sanel Kajan on Friday, April 14, 2023

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije