Samuel Eto'o negodovao zbog šale o kandidaturi za predsjednika Kameruna

Radiosarajevo.ba
Samuel Eto'o negodovao zbog šale o kandidaturi za predsjednika Kameruna
FOTO: AA / Samuel Eto'o
Kamerunski fudbalski as Samuel Eto'o uputio je demant i oštru kritiku medijima koji su jučer u duhu prvoaprilskih pošalica objavili vijest o njegovoj kandidaturi na predsjedničkim izborima u Kamerunu koji će se održati ove godine.

Francuski časopis jučer je objavio lažni intervju s Eto'om u kojem je slavni fudbalski golgeter ”kazao” da će se kandidirati za predsjednika rodnog Kameruna i da tu funkciju sanja kao što je Julije Cesar sanjao Rim.

Fudbaler turskog Atiker Konyaspora Eto'o je sinoć na Facebooku negirao te navode i istaknuo da je riječ o prvoaprilskoj šali koju smatra neodgovornom i neumjesnom.

"Riječi koje su mi imputirane u duhu prvoaprilske šale su plod nepoštivanja od autora. Kao Kamerunac izuzetno poštujem svoju zemlju, njene institucije i ljude koji rade u njima. Predsjedništvo i predsjednički izbori su veoma važna stvar da bi se s njima šalilo na taj način“, poručio je Eto'o.

S obzirom da je afrička fudbalska legenda George Weah ove godine izabran za predsjednika Liberije, i vijest o navodnoj Eto'ovoj kandidaturi je privukla veliku pažnju javnosti, no on je kazao da mu to tako neodgovorni autori ugrožavaju ugled i reputaciju.

Dodao je da mu posebno smeta što se u tekstu pominje politička kriza koja u njegovoj zemlji svakodnevno produbljuje siromaštvo i patnju ljudi, te smatra da se o takvim stvarima ne može šaliti. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije