Šampioni Evrope na turniru u Sarajevu

Radiosarajevo.ba
Šampioni Evrope na turniru u Sarajevu

U organizaciji Vaterpolo kluba Bosna i suorganizaciji Olimpijskog bazena Otoka a uz pokroviteljstvo gradonačelnika grada Sarajeva g.Alije Behmena slijedećeg vikenda od 25.09 do 27.09 u Sarajevu se će se održati veliki i prestižni vaterpolo turnir "Sarajevo Champion Challenge" na kojem učestvuju najkvalitetnije evropske ekipe i višestruki prvaci Evrope.

Samim učešćem najvećih evropskih klubova ovo je sigurno najveći i najkvalitetniji klupski vaterpolo turnir koji će se ove godine održati u Europi.

Obzirom na kvalitet ekipa i atraktivnost ovog događanja BHT 1 će raditi direktan prenos finalne utakmice ovog turnira(nedelja 27.09.u 16 sati i 30 minuta),a zbog ućešća ekipa iz Crne Gore i Hrvatske i njihove nacionalne televizijske kuće će takođe prenositi ovaj sportski događaj.

Poziv da budu gosti na turniru upućen je i predstavnicima evropske vaterpolo federacije LEN-e jer je želja organizatora iz vaterpolo kluba Bosna i Olimpijskog bazena Otoka da ovaj turnir bude tradicionalan i udje u zvanični kalendar LEN-a

Organizatori se nadaju da će još jednom pokazati da su spremni i sposobni za organizaciju velikih sportskih događaja u Sarajevu i Bosni i Hercegovini, te da ovaj grad možemo organizovati i takmičenja u vaterpolu i na višem reprezentativnom nivou.

Ućešće na turniru potvrdili su:

- Primorac Kotor aktuelni prvak Europe
- Mladost Zagreb 7 x evropski prvak
- Jug Dubrovnik 3 x evropski prvak
- Jadran Split 2 x evropski prvak
- Jadran Herceg Novi finalista lige prvaka
- Cattaro Kotor

radiosarajevo.ba


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije