Sampdoria na Marassiju bez mnogo problema savladala Milan

Radiosarajevo.ba
Sampdoria na Marassiju bez mnogo problema savladala Milan
U prvom današnjem susretu šestog kola talijanske Serije A Sampdorija je na svom Luigi Ferrarisu dočekala Milan. Slavio je domaćin rezultatom 2:0.

Prvu priliku na utakmici vidjeli smo u 14. minuti. Duvan Zapata je šutirao glavom nakon centaršuta, ali je njegov udarac bez problema zaustavio Donnarumma.

Isti igrač priliku je imao i u 37. minuti utakmice, ali je još jednom od Kolumbijca uspješniji bio golman Milana. Sampdorija je bila mnogo bolji protivnik u prvom poluvremenu, ali se mreže nisu tresle.

U drugom poluvremenu nešto bolja igra Milana, ali bez pravih prilika pred golom Puggionija. Domaćin je poveo u 72. minuti utakmice.

Loptu je loše ispucao Cristian Zapata, a to je iskoristio njegov rođak Duvan Zapata i donio prednost ekipi sa Marassija. Sve dileme oko pobjednika riješio je Ricardo Alvarez u 91. minuti susreta.

Samo što je ušao u igru Alvarez se izborio za jednu loptu i nakon nešto manje od 20 sekundi provedenih na terenu matirao je Donnarummu za konačnih 2:0.


S2---------x---------0M by watch-it-now

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije