Samo tri kluba mogu u Evropu

Radiosarajevo.ba
Samo tri kluba mogu u Evropu

Iz godine u godinu čelnici Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine suočavaju se sa kašnjenjem ili nepotpunim zahtjevima za dobivanje licenci klubova Premijer lige za nastupe na Euro sceni.

Veliki broj klubova se suočava sa finansijskim problemima i lošom infrastrukturom, što su osnovni preduslovi da bi jedan klub dobio licencu.

Ove godine svega tri kluba dobili su pravo za za nastup u evropskim kupovima sljedeće sezone.

Licence za nastup na međunarodnoj sceni Prvostepena komisija NS/FS BiH za licenciranje dala je samo Zrinjskom, Širokom Brijegu i Slaviji.

Slavija je dobila licencu ali će u slučaju da osigura učešće u Euro kupovima svoje međunarodne utakmice igrati na Koševu, a ne u Lukavici. Ostali klubovi imaju rok do 18. maja, kada će zasjedati Drugostopena komisija, kako bi ispunili financijski kriterij, te mogli nastupiti u Evropi.

Za takmičenje u Premijer ligi sljedeće sezone licencu je dobilo tek osam klubova: Široki Brijeg, Slavija, Zrinjski, Željezničar, Orašje, Laktaši, Sarajevo i Čelik, dok će za ostale "popravni" ispit biti 18 maja.

sportin.ba/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije