Salihović strijelac u pobjedi Hoffenheima

Radiosarajevo.ba
Salihović strijelac u pobjedi Hoffenheima

Hoffenheim je ostvario prvu gostujuću pobjedu u proljetnom dijelu prvenstva. Ekipa naših Sejada Salihovića i Vedada Ibiševića slavila je kod Armenije sa 0:2.

Brazilac Wellington doveo je goste u vodstvo u 25. minuti, a konačnih 0:2 postavio je naš reprezentativac Salihović sa bijele tačke.

Hoffenheim nije slavio na gostovanju još od 22. novembra prošle godine kada su sa 3:1 savladali Keln na njegovom terenu.

Od ostalih rezultata treba izdvojiti pobjedu Stuttgarta koja je slavila na gostovanju kod Schalkea 04 sa 1:2 i tako ostala u utrci za osvajanje titule prvaka Njemačke. Stuttgart ima zaostatak od svega dva boda za dovdećim Wolfsburgom koji je podsjećamo sa 3:0 ispratio Borussiju iz Dortmunda, uz dva gola našeg reprezentativca Edina Džeke.

Gosti su poveli preko Cacaua u 15. minuti. U 39. minuti Schalke izjednačava Rakitića u iz slobodnog udarca. Konačnih 1:2 postavio je Marica u 57. minuti.

rezultati:
1. FC Cologne 1 - 2 Hertha BSC
Bayern Munich 3 - 0 Bayer Leverkusen
Karlsruhe 2 - 3 Hannover
Wolfsburg 3 - 0 Borussia Dortmund
Arminia Bielefeld 0 - 2 Hoffenheim
Eintracht Frankfurt 0 - 5 Werder Bremen
Energie Cottbus 0 - 1 Monchengladbach
Hamburger SV 3 - 1 Bochum
Schalke 1 - 2 Stuttgart

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije