Salihović asistent u prvoj pobjedi Hoffenheima

Radiosarajevo.ba
Salihović asistent u prvoj pobjedi Hoffenheima

Današnjim utakmicama nastavljeno je 4. kolo njemačkog nogometnog prvenstva, otvoreno dan ranije domaćom 2-0 pobjedom Borussije iz Mönchengladbacha nad Mainzom.

Bayer je i dalje najuvjerljivija ekipa Bundeslige. Nakon uvodnog remija s Mainzom (2-2) u subotu su upisali treću vezanu pobjedu, ovaj puta 2-1 protiv Bochuma nakon što su morali ganjati rezultatski manjak poslije autogola Friedricha iz 32. minute. Isti se igrač iskupio za svoj propust već devet minuta kasnije, da bi pobjedu sastavu iz Leverkusena donio Kiessling pogotkom iz 68. minute susreta.

Na AWD-Areni Hoffenheim je svladao domaći Hannover 1-0 pogotkom Carlosa Eduarda. Iskoristio je 22-godišnji Brazilac asistenciju Sejada Salihovića u 40. minuti, što je, pokazalo se, bilo dovoljno da Hoffenheim u 4. kolu dođe do prve pobjede.

Do prvoga poraza, pak, stigao je Schalke i to na svojoj Veltins Areni gdje je bolja bila gostujuća ekipa Freiburga. Minimalnih 1-0 iz 40. minute u režiji Južnokorejca Du-Ri Cha ekipi s najslabijim ulaskom u Bundesligu donijelo je prvu pobjedu.

Trener Felix Magath zamijenio je trojicu svojih nogometaša na poluvremenu.

Slab start bavarskoga kluba u sezonu napokon je izbrisan i Bayernovi su nogometaši u 4. kolu njemačkog nogometnog prvenstva upisali su prvu pobjedu. Na Allianz Areni srušili su Wolfsburga, aktualne prvake Bundeslige, s čistih 3-0 uz impresivnu predstavu nizozemskog debitanta Robbena.

Ušao je nizozemski krilni igrač na poluvremenu utakmice kod vodstva 1-0 (Gomez 27.) umjesto Hamita Altintopa i zabljesnuo u dva navrata. Oba puta asistirao mu je Franck Ribery, kojeg je trener Louis van Gaal u igri poslao u 63. minuti utakmice umjesto startera Ivice Olića. Lopte od francuskog playmakera Robben je iskorstio u 68. i 80. minuti utakmice.

Stuttgart i Nürnberg odigrali su 0-0, a bodove su podijelili i frankfurtski Eintracht i dortmundska Borussija odigravši 1-1.

Četvrto kolo Bundeslige kompletirat će se sutrašnjim utakmicama HSV-a i Kölna, odnosno Herthe i Werdera.

Bundesliga, 4. kolo:

Bayer - Bochum 2-1 (Friedrich 32-ag / Friedrich 41, Kiessling 68)
Eintracht - Borussia (D) 1-1 (Amanatidis 68 / Zidan 62)
Hannover - Hoffenheim 0-1 (Eduardo 40)
Schalke - Freiburg 0-1 (Cha 40)
Stuttgart - Nürnberg 0-0
Bayern - Wolfsburg 3-0

nedjelja:


Hertha - Werder
HSV - Köln

totalsport/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije