Salihamidžić završava veliki transfer: Velika zvijezda pred dolaskom u Bayern

Radiosarajevo.ba
Salihamidžić završava veliki transfer: Velika zvijezda pred dolaskom u Bayern
Foto: FC Bayern / Hasan Salihamidzic / Arhiva

Ousmane Dembele trebao bi sljedeće sezone braniti boje njemačkog prvaka Bayerna.

France Football otkriva kako je sportski direktor Bayerna Hasan Salihamidžić uspostavio kontakt sa samim igračem putem njegovog predstavnika, a Bild piše i o Salihamidžićevim kontaktima i s odgovornim ljudima Barcelone.

 Ousmane Dembélé - undefined

Foto: FC Barcelona:  Ousmane Dembélé

Navodi se kako je posve izvjesno da će 22-godišnji Dembele sljedeće sezone zaigrati u Bayernu, ali da Salihamidžić želi malo pričekati i vidjeti kakav će biti rasplet vezan uz Antoinea Griezmanna i Neymara.

Obje su zvijezde navodno na meti Barcelone, a njihovim dolaskom Bayernu bi bila olakšano i jeftinije Dembeleovo dovođenje. U slučaju transfera Dembele bi postao peti francuski igrač nakon Comana, Tolissoa, Hernandeza i Pavarda koji će sljedeće sezone braniti boje Bayerna. Bavarci su pokušali dovesti Dembelea još 2016. godine iz Rennesa, ali tada se odlučio na odlazak u Borussiju Dortmund.

Dembele je 2017. godine prešao iz Dortmunda u transferu vrijednom 125 miliona eura, a Transfermarkt.de mu aktuelnu vrijednost procjenjuje na 100 miliona eura.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije