Salihamidžić napušta 'Vukove'

Radiosarajevo.ba
Salihamidžić napušta 'Vukove'


Nogometni reprezentativac Bosne i Hercegovine, Hasan Salihamidžić, završio je svoju avanturu u Wolfsburgu. Trener i sportski direktor Vukova Felix Magath odlučio je da neće produžiti ugovor s 35-godišnjim veznjakom...

Salihamidžić je u karijeri nastupao za HSV, Bayern, Juventus i Wolfsburg. Najviše uspjeha ostvario je sa minhenskim klubom sa kojim je osvojio šest naslova prvaka Njemačke, četiri DFB-Pokala, Ligu prvaka i Interkontinentalni kup. Za rerpezentaciju BiH odigrao je 43 utakmice i postigao šest golova.

Salihamidžić je na Volkswagen Arenu stigao prošlo ljeto iz Juventusa, potpisavši jednogodišnji ugovor. Nije se, međutim, naigrao u netom završenoj sezoni. Ubilježio je 15 nastupa u Bundesligi i jedan u Njemačkom kupu, postigavši pritom četiri pogotka.

Magath, koji u ekipi ima gotovo 40 igrača, shvatio je da se nekima od njih mora zahvaliti, a među prvima je bio Salihamidžić.

Wolfsburg je, također, raskinuo ugovor s nekadašnjim njemačkim reprezentativcem Thomasom Hitzlspergerom, a neće nastaviti saradnju ni s brazilskim stoperom Chrisom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije