Sakib Malkočević: Plasman kadetske reprezentacije BiH na Euro ravan je čudu

Fena
Sakib Malkočević: Plasman kadetske reprezentacije BiH na Euro ravan je čudu
Foto: NSBiH / Sakib Malkočević
Pobjedom nad Danskom kadetska U-17 reprezentacija Bosne i Hercegovine osigurala je plasman na Europsko prvenstvo koje će biti održano u maju ove godine u Engleskoj.

Selektor Sakib Malkočević nije mogao putovati s ekipom na kvalifikacioni turnir u Austriju, ali nije krio emocije nakon velikog uspjeha:

"Presretan sam! Ovo je čudo! Treći put uzastopno smo na velikom takmičenju i to je nevjerovatna stvar. U grupi u kojoj sve četiri ekipe imaju kvalitet za Europsko prvenstvo mi smo osvojili prvo mjesto. Poslije utakmice protiv Francuske su nas svi otpisali. Imali smo problema s povredama, nedostajalo nam je nekoliko standardnih igrača. Nisam ni ja mogao da idem u Austriju. Pored svih tih problema mi smo se kvalitetno spremili i napravili ovaj rezultat ravan čudu", rekao je Malkočević i uputio čestitke svima koji su zaslužni za ovaj rezultat:

"Čestitam ovim dječacima, oni su najzaslužniji za uspjeh. Čestitam i Zoranu Erbezu koji je sve odradio na pravi način. Čestitke i mojim saradnicima Damjanu Ratkoviću, Adinu Mulaosmanoviću, Nenadu Džidiću, koordinatoru Marku Zovku, svim članovima stručnog štaba. Naravno, ne smijem da zaboravim ljude iz NS/FS BiH koji su nam omogućili sve uslove da se spremimo za ovaj turnir. Ovo je uspjeh svih nas", rekao je selektor kadetske reprezentacije BiH Sakib Malkočević.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije