Sabrina Buljubašić je nova direktorica hrvatskog prvoligaša

3
Radiosarajevo.ba
Sabrina Buljubašić je nova direktorica hrvatskog prvoligaša
FOTO: Arhiv / Sabrina Buljubašić

Sabrina Buljubašić je nova direktorica HNK Šibenik. Bit će predstavljena na već sazvanoj konferenciji za medije, koja će se održati u petak, 19. aprila, u 10:40 sati.

Buljubašić je međunarodna sportska pravnica, profesorica, prva ženska izvršna direktorica FK Sarajeva u historiji, te nekadašnja profesionalna fudbalerka iz Bosne i Hercegovine i Sjedinjenih Američkih država, piše si-sport-hr.

S pozicije direktorice FK Sarajeva odstupila je nakon 5 godina, u oktobru 2021. godine. Poznata je po osvajanju prve “duple krune” u historiji kluba i osvajanju četiri trofeja tokom svog petogodišnjeg mandata, navodi hrvatski medij.

Važno upozorenje: Ulazimo u dugotrajan period nestabilnog vremena

Važno upozorenje: Ulazimo u dugotrajan period nestabilnog vremena

Također, uslijed finansijskih problema FK Sarajeva, pomogla je pronaći investitore koji su preuzeli vlasništvo i spasili klub od daljnjih finansijskih poteškoća. Poznata je kao profesorica sportskog prava i menadžmenta u Španiji te je česti govornik na međunarodnim događajima.

Šibenički medij navodi da su sigurni kako će Buljubašić biti veliko pojačanje za HNK Šibenik, te svojim bogatim iskustvom uvelike pomoći klubu u upravljačkom i organizacijskom pogledu, kao i u jurišanju ka osvajanju naslova SuperSport Prve NL, odnosno prelasku u društvo najboljih hrvatskih klubova.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije