Sabahudin Žujo novi-stari predsjednik Željezničara

Radiosarajevo.ba
Sabahudin Žujo novi-stari predsjednik Željezničara

Na današnjoj sjednici Skupštine F.K. Željezničar Sabahudin Žujo, direktor Farmavite, jednoglasno je izabran za novog predsjednika kluba.

Sjednica Skupština održana je u Opštini Novo Sarajevo počela u 17,30 sati, a završena oko 19,00. sati.

Žujo je već jednom bio u predsjednik kluba i zajedno sa Amarom Osimom kako šefom stručnog štaba postigao najveće posljeratne uspjehe u ovom klubu. Premijerligaš sa Grbavice je za vrijeme njegovog mandata osvojio dvije titule države i jedan Kup Bosne i Hercegovine. Također je napravio do tada najveći uspjeh na evropskoj sceni igrajući u trećem pretkolu Lige prvaka kada je izbačen od Newcastlea Uniteda.

Upravo kao trener koji bi mogao zamijeniti Demira Hotića koji se za šest mjeseci provedenih na klupi Plavog tima nije istakao, spominje se Amar Osim, koji je trenutno bez angažmana.

Prema nepotvrđenim informacijama potpredsjednik Željezničara trebao bi biti Nijaz Brković.

Kao neka od imena u novoj upravi spominju se bivši igrači Željezničara Almir Gredić i Hadis Zubanović, ali svi detalji će biti poznati u petak.

Željezničar dvije godine nije zabilježio pobjedu u gostima, što je sramotno za klub velike i svijetle tradicije. Također za jedan od najtrofejnijih klubova u BiH

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije