S 20 godina debitirao za reprezentaciju, a onda upao u kocku i alkohol

0
Radiosarajevo.ba
S 20 godina debitirao za reprezentaciju, a onda upao u kocku i alkohol
Foto:Agencije / Steven Caulker

Kada u dobi s 20 godina debitirate za jednu, u ovom slučaju englesku reprezentaciju, a želi vas i druga, u ovom slučaju Škotska, onda možete reći da ste dobro započeli svoju nogometnu karijeru.

Nekadašnji nogometaš Tottenhama iskreno je progovorio o svojim porocima, prenosi sportske.jutarnji.hr.

Sve je to bio, danas tek 28-godišnji stoper Steven Caulker. Pozvao ga je bivši selektor Roy Hodgson još 2012. godine na jednu utakmicu Engleske, a tada 20-godišnji stoper Spursa je i zabio pogodak.

Bilo je to u prijateljskoj utakmici protiv Švedske, kada je postigao gol glavom nakon ubačaja velikog Stevena Gerrarda iz slobodnog udarca.

Nakon dobrih utakmica i natpisa o njegovim predstavama, krio se veliki problem. Caulker je sve više uživao u alkoholu, a volio je i kockati. Na terenu se desio veliki pad, što je bilo za očekivati. Otišao je preko Cardiffa i QPR-a najprije u škotski Dundee, a sada s 28 oživljava karijeru u turskoj Alanyji.

"Da bih vam opisao svu bol koju su mi nanijele moje ovisnosti, to je nemoguće", rekao je Caulker u razgovoru za BBC, nekoliko godina nakon što se otvorio engleskim medijima po prvi puta.

Nastavio je s liječenjem i u Turskoj, a sa sobom je doveo i ličnu pratnju da mu pomogne.

"Nisam pio već jako dugo, a pomogao mi je program odvikavanja u 12 koraka. Jako me iznenadilo to što je škotski izbornik putem svog pomoćnika Stevena Reida poručio da me želi vidjeti u škotskom dresu. I ja bih volio nastupati za Škotsku. Ipak, ne mogu se oteti dojmu da zbog alkohola i kocke nisam razvio više od 50-60 posto svog ukupnog potencijala. To me i danas proždire", rekao je Caulker.

Caulker može nastupati za škotsku jer je jedini nastup za Englesku imao 2012. godine u prijateljskoj utakmici, pa se njegovo sportsko državljanstvo i dalje može promijeniti.

"Sada živim onako kako sam zapravo uvijek i želio. Iskreno, došao sam u Tursku jer ovdje nisu znali kakvih problema sam imao. To mi je dalo priliku za novi početak, a sad mogu samo biti jači", rekao je Caulker.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije