Ryan Giggs uoči derbija: Manchester United je i dalje veći klub od Cityja

AA
Ryan Giggs uoči derbija: Manchester United je i dalje veći klub od Cityja
Nekadašnji sjajni velški fudbaler Ryan Giggs uoči sutrašnjeg velikog gradskog derbija izjavio je da je Manchester United i dalje veći klub od Cityja, koji je trenutni lider Premier lige Engleske, prenosi Anadolu Agency (AA).

Giggs, koji je tokom bogate igračke karijere nosio samo dres Manchester Uniteda, smatra da je Josep Guardiola dolaskom na klupu Cityja smanjio razliku između gradskih rivala.

Na pitanje da li je City trenutno najveći klub u Manchesteru, Velšanin je jasno odgovorio:

“Ne“, te dodao:

“U Unitedu je mnogo više igrača koji su prošlo kroz omladinski pogon kluba nego u Cityju. Prošle sezone United je osvojio tri trofeja, a City nije ništa osvojio nekoliko godina.

Giggs ističe da je, ipak, očigledno da se “građani“ polako približavaju “crvenim đavolima“.

Vrlo su dobri, a uz moć potrošnje koju imaju, svake godine se približavaju, ali United je, sa rekordima koje ima, sa vrhunskim menadžerom i igračima, i dalje na vrhu, mada se razlika smanjuje. Sa tom potrošačkom moći i trenerom kojeg imaju biće ih teško zaustaviti u narednim godinama, jer igraju nevjerovatan fudbal. Ali, dok ne osvoje dovoljno trofeja, ne mogu se upoređivati sa Arsenalom ili sličnim timovima u Premier ligi“, zaključio je Giggs.

Giggs je dres “crvenih đavola“ nosio 24 sezone, a u tom periodu je odigrao čak 963 takmičarske utakmice i postigao 168 golova. Sa Unitedom je osvojio gotovo nevjerovatnih 13 naslova šampiona Engleske. U nizu trofeja koje je osvajao važno je spomenuti, dvije Lige šampiona i dva naslova svjetskog klupskog šampiona, te jedan Superkup Evrope.   

Veliki derbi Manchester igraće se u nedjelju na Old Traffordu sa početkom u 17.30 sati. Nakon 15 odigranih kola City je na vrhu tabele sa 43 boda, dok je United drugi sa osam manje.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije