Ružna strana bh. fudbala: Huligani tukli i davili trenera Zvijezde u tunelu

1
Radiosarajevo.ba
Ružna strana bh. fudbala: Huligani tukli i davili trenera Zvijezde u tunelu
Foto: Redžep Kadrić / Nebojša Đekanović

Banovićka Budućnost i gradačačka Zvijezda jučer su remizirali (2:2) u meču drugog kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine.

Na meču starih rivala viđena su čak četiri pogotka i svi koji su posmatrali ovaj meč mogli su zaista uživati.

No, to se isto ne može reći za trenera gostujućeg tima Nebojšu Đekanovića koji je otkrio da je napadnut u tunelu po završetku ove utakmice.

Niti jedan od petero lovaca u Superpotjeri nije znao odgovor na ovo pitanje. Znate li ga vi?

Niti jedan od petero lovaca u Superpotjeri nije znao odgovor na ovo pitanje. Znate li ga vi?

On je odlučio da se oglasi na Facebooku i otkrije šta se dešavalo jučer nakon što je arbitar označio kraj utakmice. 

Juce sto sam doživio vodeći svoju Zvijezdu u Banovicima!! Volio bih da se ne desi nikom od nas sport je da se ljudi...

Posted by Nebojša Đekanović on Saturday, August 20, 2022

"Juče što sam doživio vodeći svoju Zvijezdu u Banovićima volio bih da se ne desi nikom od nas. Sport je da se ljudi spajaju, upoznaju, stiču prijateljstva, razmjenjuju iskustva i da budu jedni drugim na usluzi i od pomoći!

Po završetku utakmice napadnut sam u tunelu koji vodi do svlačionice, uhvaćen sam za vrat i udaren u predjelu glave! Tokom čitave utakmice sam prozivan i vrijeđan na sve načine i najgore moguće psovke. Jesam iz Teslića, mali grad sa velikim ljudima i uvijek sa ponosom ću ga predstavljati.

"Prijetnje vam neće pomoći jer se ne bojim nikog i NIKAD se nikom neću sklanjati! Ja ću i dalje praviti rezultate i uspjehe. Morate znati da ni u jednom klubu nisam dobio otkaz. Ako vam smetam to je vas problem. Kolege moje čuvajte i njegujte prijateljstva trebamo jedni drugima u ova teška vremena.

Sport nam je očito na izdisaju gubi smisao i etiku postojanja sve se unaprijed zna. Statistika+realnost=? Hvala na podršci ljudima iz kluba ekipi navijačima ljudima iz Gradačca i dalje. Ja ću i dalje da radim na sebi u svakom pogledu. Uvijek imam motivaciju i želju za pobjedom kao prvog dana kad sam došao na teren", poručio je trener gostiju.

Ovo su definitivno scene kojim nije mjesto na sportskih borilištima. Sada su na potezu disciplinski organi NSFBiH koji bi vinovnike ovog incidenta trebali kazniti prema zaslugama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije