Ruski političar u suludoj akciji: Želi legalizirati huliganizam

Radiosarajevo.ba
Ruski političar u suludoj akciji: Želi legalizirati huliganizam
/ Vasily Ubica Stepanov
Igor Lebedev, inače političar koji sjedi u ruskom parlamentu, došao je na ideju kako izaći na kraj s huliganima koji prijete sigurnosti na nadolazećem Svjetskom prvenstvu u fudbalu u Rusiji 2018.

Naime, spomenuti predlaže da Rusija legalizira huliganizam i da on postane jedan od sportova u kojima će ljudi moći uživati.

Već je i osmislio pravila koja naziva "draka" ili "tučnjava" u kojima stoji kako bi se borbe odvijale s dvadesetoricom na svakoj strani. Oružje se ne bi smjelo koristiti, a tučnjave bi se održavale u velikim arenama. To bi kako kaže uvelike pomoglo u suzbijanju huliganizma na ulicama Rusije.

Kako stoji u službenom priopćenju na internetskoj stranici njegove stranke, Lebedev kaže kako bi se na ovaj način smanjila agresija navijača. Također je dodao kako bi ovo mogla biti i dobra lekcija Englezima koji se uglavnom opisuju kao jedni od lošijih "boraca".

Na proteklom Europskom prvenstvu u Francuskoj svakodnevno je dolazilo do okršaja navijača, a jedan takav, onaj između Engleza i Rusa Lebedev je prokomentirao na Twitteru statusom - "bravo dečki, smo tako nastavite".  

Također, piše Jutarnji, valja napomenuti kako je Lebedev jedan od članova Ruskog fudbalskog saveza i bliski prijatelj poznatog ruskog huligana Alexandera Shprygina koji je prošle godine deportiran iz Francuske.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije