Ruski milijarder posudio novac ruskom fudbalskom savezu da isplati Fabija Capella

Radiosarajevo.ba
Ruski milijarder posudio novac ruskom fudbalskom savezu da isplati Fabija Capella

Ruski milijarder Ališer Usmanov posudio je 5,1 milion eura Ruskoj fudbalskoj federaciji (RFU) da vrati dug selektoru Fabiju Capellu, javlja Fena

Usmanov, inače član Organizacionog komiteta prvenstva svijeta u Rusiji 2018. godine, posudio je novac RFU i tako okončao šestomjesečni spor koji je postojao s italijanskim stručnjakom.

"Mislim da je sramota da osoba koja radi za korist Rusije nije plaćena. To je znak nesposobnosti sadašnjeg vođstva RFU-a", rekao je Usmanov. 

Predsjednik RFU-a Nikolaj Tolstik sada se suočava s otkazom. 

Šezdesetosmogodišnji Capello, najplaćeniji terner na svijetu, potpisao je prošle godine ugovor s RFU-om koji važi do završetka Mundijala u Rusiji 2018. 

Predsjednik Evropske fudbalske federacije (UEFA) Michel Platini pozvao je u januaru čelnike RFU-a da isplate dugovanja Capellu. 

"To je loše za imidž Rusije koja je domaćin Mundijala 2018. Preporučujem RFU-u da riješi taj problem", rekao je Platini. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije