Rumuni i Švicarci podijelili bodove

Radiosarajevo.ba
Rumuni i Švicarci podijelili bodove
EPA / Bogdan Stancu
Prvi susret drugog kola u grupi A danas su na stadionu Park prinčeva odigrale reprezentacije Rumunije i Švicarske. Susret je završen rezultatom 1:1.

Prvu veliku priliku na susretu imao je Haris Seferović u šestoj minuti susreta. Izašao je sam pred Tatarusanua, šutirao, ali pored stative. Isti igrač novu sjajnu priliku imao je u 16. minuti susreta. Opet je bio sam pred Tatarusanua, a ovaj put zaustavio ga je golman Fiorentine.

Rumuni do vodstva dolaze u 18. minuti. Lichtsteiner je srušio Chipciua u šesnaestercu, a kao i protiv Francuske precizan je bio Bogdan Stancu. Dvije minute kasnije priliku da ekspresno izjednači imao je Schär, alo nije bio precizan.

Chipciu prijeti u 25. minuti susreta. Nakon što je izborio jedanaesterac imao je priliku da postigne i pogodak, ali se rezultat nije mijenjao. U 28. minuti nova prilika za Rumune. Sapunaru se najbolje snašao nakon gužve u šesnaestercu, ali njegov udarac zaustavlja stativa Sommerovog gola.

Švicarci prijete u 38. minuti preko Blerima Džemailija. Centrirao je Lichtsteiner, a fudbaler Genoe šutira glavom pored stative gola Rumuna. Posljednju priliku da postigne pogodak u prvom poluvremenu imao je Lichtsteiner, ali su Rumuni na odmor otišli s vodstvom.

Rezervista Hoban prvi prijeti u nastavku susreta, ali njegov udarac odlazi pored stative gola Sommera. Švicarci prijete u 48. minuti. Shaqiri je šutirao, a Chipciu blokira u posljednjem trenutku. Veliku priliku Rumunija je imala u 53. minuti. Nakon centaršuta u peterac malo je nedostajalo da Djourou zatrese svoju mrežu.

Švicarci su izjednačili u 56. minuti susreta. Nakon gužve u šesnaestercu lopta dolazi do Admira Mehmedija, koji prekrasnim volejom donosi izjednačenje svojoj reprezentaciji. Mogla je Švicarska do potpunog preokreta u 68. minuti. Lichtsteiner je centrirao, a Embolo se ne snalazi najbolje u šesnaestercu Rumuna.

U 70. minuti Torje je odlično izveo slobodni udarac, ali je Sommer još jednom na visini zadatka. Admir Mehmedi prijeti u 78. minuti susreta, ali njegov udarac nakon odbijene lopte brani Tatarusanu. Ostalo je do kraja susreta bez promjene. Švicarska i Rumunija podijelile su bodove. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije