Stižu prve reakcije iz Želje nakon napada na Nikolića

Radiosarajevo.ba
Stižu prve reakcije iz Želje nakon napada na Nikolića
Dejana Nikolića, člana Upravnog odbora FK Željezničar, jučer su napale su zasad nepoznate osobe ispred stadiona Grbavica.

Nikolić je krenuo na sastanak UO, koji je ranije zakazan, kada ga je napalo nekoliko osoba. Kako saznajemo, nije došlo do fizičkog napada, već je sve ostalo na prijetnjama.

Povodom ovog nemilog događaja, stiglo je saopćenje iz FK Željezničara koje vam prenosimo u cjelosti:

"Rukovodstvo FK Željezničar oštro osuđuje jučerašnji verbalni napad i prijetnje upućene članu Upravnog odbora Kluba, Dejanu Nikoliću. Napad na svakog člana našeg tima je ujedno i napad na FK Željezničar i ovim putem upravljačke i nadzorne strukture Kluba izražavaju punu podršku Dejanu Nikoliću.

U proteklom periodu kao član UO FK Željezničar, Nikolić je imao nemjerljiv doprinos svakodnevnom radu Kluba. Zaslužan je za dolazak najvećeg sponzora u ovoj godini, bio je jedan od vođa procesa kojim su uspostavljane transparentne finansijske procedure, ustupio je mnogo sati besplatnog konsultantskog rada, a iza svih realiziranih igračkih transfera postoji validna dokumentacija. Dejan Nikolić je u ime Kluba bio zadužen samo za pregovaranje sa igračima te ukoliko je moguće, u zavisnosti od budžeta koji imamo na raspolaganju, ispregovara najbolje uslove za Klub.

Ovom prilikom izražavamo sumnju da su ovaj, ali i drugi događaji kao što je 'slučaj Jahić', jasno tempirani na period u kojem predstoji implementacija najpozitivnije klupske priče nakon rata, projekta izgradnje istočne tribine Stadiona Grbavica.

Napad jednog pojedinca ne odražava stav svih naših navijača, i to je jasno, te ćemo posebno zbog velikog broja onih koji su se uključili u projekat rekonstrukcije Stadiona Grbavica, nastaviti istim kursom. FK Željezničar nije klub koji želi ostati u sivilu koje većinu sportskih kolektiva dovodi do nestanka. Tračnice kojim je sportski kolektiv KK Bosna prošao su univerzalne, a ova struktura ljudi je jedinstvena da Željina lokomotiva neće njima ići. Mnogo vremena i truda je potrošeno da se upravo takav scenarij spriječi, jer je isti bio izvjestan.

Zbog toga, upravljačke i nadzorne strukture su, bez ikakvih dvojbi, odlučne da nastave sa svojim aktivnostima i poručujemo da nikakve ostavke ili ostavki nema i neće biti, a izgradnju istočne tribine neće ništa zaustaviti.

Frapantno djeluje činjenica da Predsjednik i pojedini članovi Skupštine (Ermin Pešto, Ermin Čengić) te dojučerašnji članovi Upravnog odbora (Mustafa Duraković, Kasim Imširović), kao i bivši predsjednik Kluba Kemal Kozarić te pojedini mediji poput portala sportsport.ba ili scsport.ba, u javnost šalju informacije koje su usmjerene protiv FK Željezničar, pri tome u potpunosti zanemarujući istinu i činjenice. Tim više jer pojedini portale imaju izuzetno bliske veze ili su čak u vlasništvu fudbalskih menadžera.

A istina je da ni jedna konvertibilna marka u Klubu ne može biti otuđena, te da je novac Kluba zaštićen od svih mešetara kao i raznoraznih osoba koje su godinama bile unutar ili oko Kluba.

Skupština Kluba je svakako mjesto i vrijeme na kojem će ova struktura upoznati javnost, članove, navijače i sponzore o svim pojedinostima o poslovanju za period od posljednjih šest mjeseci i to će biti napravljeno na način koji još nije viđen u bh.sportu. Istovremeno to će biti i vrijeme da se obznane i analize poslovanje iz ranijih perioda, kao i aktivnosti koje je ova struktura poduzela na rasvjetljavanju istih.

Radi svega navedenog, svima jasno poručujemo, nema odstupanja ni milimetar, mnoge utakmice su pred nama, a mi smo spremni na njih!", stoji u saopćenju FK Željezničara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije