Rudar iz Prijedora novi premijerligaš

Radiosarajevo.ba
Rudar iz Prijedora novi premijerligaš

Nogometaši Rudara iz Prijedora po prvi put u istoriji su ušli u najelitnije nogometno društvo u Bosni i Herceogovini.

Takmičenje u Prvoj ligi Republike Srpske nogometaši Rudara završili su na prvoj poziciji sa sedam bodova više od drugoplasirane ekipe Kozare iz Gradiške. Treću poziciju zauzeo je Radnik iz Bijeljine.

“Plasmanom u Premijer ligu BiH ostvarili smo željeni sportski cilj, a sada je na upravi kluba obaveza da do početka jesenje fudbalske sezone obezbjedi minimalne uslove pod kojim se prije svega podrazumjeva adaptacija svlačionica, tribina i prostora na mjenjen novinarima, kako bi se od N/F SBiH dobila privremena dozvola kojom bi se omogućilo našim nogometašima da igraju utakmice na Grad-skom stadionu i pred domaćom publikom", rekao je predsjednik Skupštine FK Rudar Božo Grbić piše Oslobođenje.

On je dodao kako je stadion Rudara u Prvoj ligi RS-a bio najposjećeniji, te kako bi bilo šteta da Prijedor ne ugosti i premijerligaše.

Kako piše ovaj list, sadašnji stadion prima 1500 gledalaca, a da bi ispunio uslove za igranje u Premijer ligi BiH mora imati kapacitet od najmanje 3000 sjedećih mjesta.

FK Rudar osnovan je 1929. godine, a uz stonotenisere, te muški i ženski rukometni klub, nogometaši su četvrti sportski kolektiv iz Prijedora koji se plasirao u najjače ligaško takmičenje.

Kao što je od ranije poznato Premijer ligu su napustili Posušje i Orašje, dok su u elitno društvo ušli sarajevski Olimpik i Rudar iz Prijedora.

Vezano: Olimpik osigurao Premijer ligu

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije