Ronaldo u Realu za 96 miliona eura

Radiosarajevo.ba
Ronaldo u Realu za 96 miliona eura

Na oficijelnoj stranici Manchester Uniteda potvrđeno je da će prošlogodišnji prvak Evrope pustiti C. Ronalda za vrtoglavih 96 miliona eura.

"Manchester United primio je od Real Madrida najveću ponudu u nogometnoj istoriji za Cristiana Ronalda koja iznosi 94 miliona eura. Nakon razgovora sa Cristianom, koji je izrazio želju za odlaskom u Madrid i nakon dogovora s predstavnicima igrača, United je dao dozvolu Realu da se dogovori s Ronaldom. Sve bi trebalo biti završeno do 30. juna. Do sljedeće informacije Manchester neće komentirati ovaj transfer", stoji na službenim stranicama kluba.

Kako piše list La Razon Ronaldo će potpisati šestogodišnji ugovor, tokom kojeg bi svake sezone trebao inkasirati oko 9.5 miliona eura. U dogovoru su i prava na Portugalčev brand, odnosno njegovo ime. CR7 bi trebao kraljevskom klubu prepustiti 40 posto dobiti stečenih na račun njega.

Španski mediji su već ranije pisali o tome kako je novi-stari predsjednik Real Madrida Florentino Perez nakon dovođenja Kake usmjerio sve snage kako bi u Kraljevski klub doveo i Portugalca.

Španski list Marca u srijedu je pisala kako se Perez sastao sa Davidom Gillom, izvršnim direktorom Manchester Uniteda, te da su se načelno dogovorili oko prlaska Ronalda u Madrid za cijenu od 96 miliona eura.

Ronaldo je profesionalnu karijeru počeo 1999. godine u Sportingu, a iz Lisabona je 2003. godine prešao u Manchester. Real Madrid će mu biti tek treći klub u desetogodišnjoj karijeri.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije