Ronaldo u novim problemima: Pojavili se novi dokazi za silovanje manekenke

Radiosarajevo.ba
Ronaldo u novim problemima: Pojavili se novi dokazi za silovanje manekenke
Foto: EPA / Cristiano Ronaldo

Njemački magazin “Der Spiegel” nastavio je seriju tekstova o Cristianu Ronaldu, pokazavši još jedan kompromitirajući dokaz vezan za optužbe da je Portugalac u junu 2009. godine silovao bivšu manekenku Kathryn Mayorgu.

 Još jedna žena optužila Ronalda za silovanje, potvrdio advokat Stovall

Policija Las Vegasa: Ronaldo optužen za silovanje, prijeti mu doživotni zatvor

Ronaldo o optužbi za silovanje: Ne, ne, ne. To je laž, ja sam sretan čovjek!

Nakon što su objavljeni transkripti njegove izjave advokatima, u kojima se navodi da je Mayorga tokom seksualnog odnosa govorila Ronaldu da prestane, danas je prikazan dokument kojim je Ronaldo kupio njenu šutnju.

Ronaldo i zastupnik Kathryn Mayorge potpisali su 12. januara 2010. godine sporazum po kome će Mayorga dobiti 325 hiljada eura, kako ne bi pokrenula pravnu proceduru.

Der Spiegel objavio nova dokumenta protiv - undefined

PrtScr: Der Spiegel objavio nova dokumenta protiv Ronalda

Među dokumentacijom je, tvrdi “Der Spiegel”, i medicinski izvještaj u kome se navodi da Ronaldo nije zaražen HIV virusom.

Nakon osam godina, Mayorga je odlučila da progovori, njeni advokati sada tvrde da je sporazum potpisala u stanju smanjene uračunljivosti, a policija Las Vegasa ponovo otvorila istragu.

Leslie Stoval, Mayorgin advokat, jučer je kazao da ga je kontaktirala još jedna žena, koja tvrdi da je imala slično iskustvo sa Portugalcem.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije