Ronaldo predsjednik Organizacionog odbora SP-a

Radiosarajevo.ba
Ronaldo predsjednik Organizacionog odbora SP-a

Prema pisanjima brazilskih medija, Ronaldo Luis Nazario de Lima (35), nekad najbolji svjetski nogometaš, prihvatio je ponudu za predsjedanjem lokalnog Organizacionog odbora za Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine.

Globoesporte navodi kako bi se svjetski prvak iz 1994. i 2002. godine trebao sastati s predsjednikom Brazilskog nogometnog saveza (CBF) Ricardom Teixeirom kako bi dogovorio detalje i saznao svoja buduća zaduženja.


Ukoliko sve prođe prema očekivanjima, zvanično bi na dužnost trebao biti promovisan u četvrtak.


Teixeira je obavljao ulogu predsjednika lokalnog Organizacionog odbora donedavno, ali je s iste odstupio nakon optužbi za prevaru i korupciju, te pozvao bivšeg igrača Barcelone, Reala, Intera i Milana da ga zamijeni.


Ukoliko prihvati ponuđenu priliku, najbolji strijelac u istoriji svjetskih prvenstava će krenuti stopama nogometnih ikona poput Michela Platinija i Franza Beckenbauera koji su odigrali važne uloge u organizaciji Mundijala 1998., odnosno 2006. godine.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije