Ronaldo pozvao ekipu da pomognu zbog pandemije: Evo čega će se odreći

Radiosarajevo.ba
Ronaldo pozvao ekipu da pomognu zbog pandemije: Evo čega će se odreći
Foto: EPA-EFE/Radiosarajevo.ba / Cristiano Ronaldo

Nogometaši iz cijelog svijeta nastavljaju se ujedinjavati u borbi protiv koronavirusa, a posljednja u nizu je portugalska nacionalna momčad, koja će se odreći dijela zarade.

Igrači su odustali od polovice svojih bonusa za kvalifikacije za Euro 2020. i navodno će uložiti novac za pomoć neprofesionalnim timovima širom zemlje kako bi se izbjeglo da propadnu s obzirom na mjere za sprječavanje širenja COVID-19, piše CNN.

U razgovoru za Bleacher Report, Bernardo Silva je otkrio da je Cristiano Ronaldo bio taj koji je pozvao ostatak ekipe preko WhatsApp-a da doniraju pola svog bonusa.

Inače, Ronaldo je, navodi se, već dao milion eura za pomoć u borbi protiv koronavirusa u svojoj domovini, dijeleći dvjema bolnicama u Lisabonu i Portu.

Portugal ima više od 17.400 potvrđenih slučajeva COVID-19 i zabilježio je 567 smrtnih slučajeva.

Ronaldo i njegovi suigrači iz Juventusa, zajedno s trenerom prvog tima Mauriziom Sarrijem, dogovorili su se prošlog mjeseca da će odustati od četveromjesečne plaće kako bi se klub mogao boriti s lošim ekonomskim učinkom pandemije koronavirusa.

Iz Juventusa su rekli da će se time klubu uštediti 90 miliona eura.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije