Ronaldo poslao snažnu poruku svim ljudima: Danas vam se ne obraćam kao fudbaler

Radiosarajevo.ba
Ronaldo poslao snažnu poruku svim ljudima: Danas vam se ne obraćam kao fudbaler
Foto: EPA - EFE/ Radiosarajevo.ba / Cristiano Ronaldo

Cristiana Ronalda je vijest o tome da je njegov saigrač iz Juventusa Daniele Rugani zaražen koronavirusom, zatekla u rodnoj Madeiri, gdje je on odlučio i da ostane nakon svega.

Bio mu je dozvoljen dolazak u Italiju, odnosno Torino, sa privatnim avionom, ali je on takvu mogućnost odbio.

Sada se Ronaldo oglasio i poslao snažnu poruku u vezi sa pandemijom koronavirusa koja vlada.

“Svijet prolazi kroz jako teške trenutke koji zahtjevaju maksimalnu pažnju od svih nas. Govorim vam ovo danas ne kao fudbaler, već kao sin, otac, živo biće zabrinuto posljednjim dešavanjima koja pogađaju čitav svijet. Važno je da svi pratimo savjete Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) i upravljačkih tijela o tome kako se trebamo ponašati u trenutnoj situaciji. Zaštita ljudskog života mora biti iznad svih ostalih interesa. Moje misli su uz svakoga ko je izgubio nekog bliskog njemu, solidarišem se sa onima koji se bore protiv virusa, kao što je moj saigrač Daniele Rugani i naravno, moja stalna podrška ide nevjerovatnim zdravstvenim radnicima koji rizikuju svoj život da bi spasili tuđi”, napisao je u snažnoj poruci jedan od najboljih fudbalera ikada.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije