Ronaldo otpada za baraž?

Radiosarajevo.ba
Ronaldo otpada za baraž?

Nastup najveće zvijezde portugalske reprezentacije u dodatnim kvalifikacijama za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2010. pod velikim je upitnikom. Ako Cristiano Ronaldo zaista neće moći igrati, bit će to velika prilika da BiH osigura avionske karte za Južnoafričku Republiku.

Najskuplji nogometaš Real Madrida Cristiano Ronaldo još uvijek nije u potpunosti zaliječio ozljedu gležnja, pa nije u stanju trenirati punim intenzitetom, objavio je u srijedu madridski klub.

Madridski doktori potvrdili su kako će se Portugalac još jednom konsultirati s holandskim specijalistom za povrede gležnja Niekom van Dijkom koji ga je operisao u ljeto 2008.

To znači da će Cristiano Ronaldo sigurno propustiti subotnji gradski derbi protiv Atletico Madrida, a kako stoje stvari upitan je njegov nastup 14. i 18. novembra protiv Bosne i Hercegovine u baražu za odlazak na SP 2010.

Portugalski igrač povred je obnovio 10. oktobra u kvalifikacijskoj utakmici za SP 2010. protiv Mađarske i otada je izvan terena.

tportal.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije