Ronaldo i Messi nisu među prvih deset u ovosezonskoj utrci za Zlatnu kopačku

Radiosarajevo.ba
Ronaldo i Messi nisu među prvih deset u ovosezonskoj utrci za Zlatnu kopačku

Cristiano Ronaldo, Lionel Messi i Neymar su ostali u utrci za najboljeg fudbalera svijeta u 2015. godini. FIFA će večeras u Zurichu izabrati najboljeg, a vidjet ćemo da li će Messi opravdati ulogu favorita i osvojiti novu Zlatnu loptu

Dva fudbalera koja su obilježila posljednjih nekoliko godina u svjetskom fudbalu, ove sezone igraju nešto slabije. Messi je zbog povrede dugo bio van terena, dok je Cristiano Ronaldo u najlošijoj formi u posljednjih nekoliko sezona. 

Upravo je to razlog što ih nema među najboljim strijelcima u evropskim ligama ove sezone. Prvo mjesto u borbi za Zlatnu kopačku trenutno zauzimaju Pierre-Emerick Aubameyang i Gonzalo Higuain sa 18 postignutih golova, odnosno 36 skupljenih bodova. Slijede Nemanja Nikolić (Legia Varšava) i Alex Teixeira (Šahtar Donjeck), sa po 33 osvojena boda. Oni su ove sezone postigli po 22 gola, ali zbog manjeg koeficijenta u ukrajinskom i poljskom prvenstvu nalaze se ispod fudbalera Napolija i Borussije Dortmund. 

Utrka za Zlatnu kopačku

Pierre-Emerick Aubameyang (Borussia Dortmund) 18 x 2 = 36
Gonzalo Higuaín (SSC Napoli) 18 x 2 = 36
Nemanja Nikolić (Legia Varšava) 22 x 1.5 = 33
Alex Teixeira (Šahtar Donjeck) 22 x 1.5 = 33
Jonas (Benfica) 15 x 2 = 30
Robert Lewandowski (Bayern Minhen) 15 x 2 = 30
Romelu Lukaku (Everton) 15 x 2 = 30
Neymar (Barcelona) 15 x 2 = 30
Luis Suárez (Barcelona) 15 x 2 = 30
Jamie Vardy (Leicester City) 15 x 2 = 30
Eran Zahavi (Maccabi Tel-Aviv) 20 x 1.5 = 30

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije