Roma konačno slavila, Džeko se obrukao: Psovao sudiji, 'pocrvenio' i promašio zicer (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Roma konačno slavila, Džeko se obrukao: Psovao sudiji, 'pocrvenio' i promašio zicer (VIDEO)

Rimska Vučica danas je na svom Olimpicu u 17. kolu talijanske Serije A slavila protiv Genove rezultatom 2:0. Golove za ekipu iz Vječnog grada postigli su Florenzi i Umar. 

Domaćin je tako konačno prekinuo lošu seriju i nakon četiri kola bez trijumfa upisao pobjedu. Roma je do vodstva došla u samom finišu prvog poluvremena, a mrežu Genove zatresao je Florenzi. Igrala se 43. minuta susreta. 

Kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine, Edin Džeko, nadao se kako će u ovom susretu prekinuti lošu seriju. Ipak, umjesto gola u mreži gostujuće ekipe zaradio je izuzetno glup crveni karton. 

Uputio je nekoliko psovki sudiji Gervasoniju na engleskom jeziku, te je na kraju sasvim opravdano isključen. Sigurno je da ga čeka i duga pauza, a ostaje da se vidi i koliko će biti van terena. 

Roma je pitanje pobjednika riješila u 89. minuti susreta, a strijelac je bio Umar. Miralem Pjanić je igrao do 65. minute susreta, a uspio je zaraditi žuti karton. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije