Rođeni nemoćni u velikom mostarskom derbiju

Radiosarajevo.ba
Rođeni nemoćni u velikom mostarskom derbiju
Mostarski derbi u osmini finala Kupa BiH odigrali su Zrinjski i Velež, a domaći tim je slavio uvjerljivu pobjedu rezultatom 3:0.

Plemići su u ovaj meč ušli kao veliki favoriti, a to su na kraju pokazali i na terenu, te će vjerovatno igrati u četvrtfinalu, prenosi Sportsport.ba

Od prvog sudijskog zvižduka Zrinjski je žestoko krenuo prema golu Velaža, a već su u petoj minuti preko Momčila Mrkaića došli do vodstv od 1:0. Imao je domaći tim još mnogo dobrih šansi u prvom dijelu, ali se na odmor otišlo s minimalnih 1:0.

Ipak, u nastavku su uspjeli da prelome meč i dovršili su posao protiv velikog rivala. Prvo je u 55. minuti rezervista Danijel Stojanović povećao prednost na 2:0, da bi sve dileme oko pobjednika otklonio također rezervista Toni Jović, koji je u 67. minuti pogodio nakon dvije minute u igri.

Najbolju priliku za Rođene imao je Uzun u 80. minuti. Izašao je sam pred Vasilja, ali mu ovaj brani udarac.

Do kraja je ostalo 3:0 za Zrinjski, koji je tako vjerovatno osigurao četvrtfinale. Kup BiH, osmina finala: Zrinjski - Velež 3:0 (Mrkaić 5', Stojanović 55', Jović 67') Zrinjski: Vasilj, Radeljić, Tomić, Pehar, Žeravica, Lučić, Čolić, Todorović, Katanec, Filipović, Mrkaić. Velež: Voloder, Jakirović, Mahinić, Bebanić, Jakupović, Uzun, Ćemalović, Nazdrajić, Memić, Papaz, Zvonić.


 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije