Rođeni koračaju ka Premijer ligi: Fajić i Zvonić produžili ugovore sa FK Velež

AA
Rođeni koračaju ka Premijer ligi: Fajić i Zvonić produžili ugovore sa FK Velež
Foto: FK Velež / Nusmir Fajić
Nusmir Fajić, najbolji strijelac poslije prvog dijela sezone u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine i kapiten Denis Zvonić produžili su danas ugovore sa Fudbalskim klubom Velež.

Fajić je ugovor sa popularno zvanim ”rođenima” produžio do 1. juna 2021. godine.

"Drago mi je da sam uspio produžiti saradnju sa ovako velikim klubom, koji prije svega ima dugu tradiciju, bogatu historiju, kao i najbolje navijače. I pored mnogih ponuda koje sam imao u prijelaznom periodu, odlučio sam ostati u Mostaru da dam doprinos povratku Veleža u Premijer ligu", rekao je Fajić, te istakao:

"Posebno što me raduje u ovoj sredini su prevelike ambicije ljudi u klubu, kao i transparentnost u radu, te im se ovim putem zahvaljujem na ukazanom povjerenju."

I Zvonić, koji je potpisao ugovor do 1. juna 2022. godine, nije krio zadovoljstvo nastavkom saradnje sa Veležom:

"Sretan samo što smo uspjeli dogovoriti nastavak saradnje. Imam ogromnu želju da kao kapiten Veleža predvodim klub u narednom periodu, prema ispunjenju prvog i glavnog cilja, a to je Premijer liga BiH. Na meni je da pružim maksimum i da svojim radom opravdam ukazano povjerenje kluba".

Džemil Šoše, direktor Veleža kazao je da je veoma zadovoljan produženjem saradnja sa dva veoma bitna igrača za ekipu.

"Posebno kada se uzme u obzir da su oba igrača imala veoma primamljive ponude iz inostranstva u prijelaznom roku, raduje činjenica da smo uspjeli dogovoriti nastavak saradnje. Nadam se da je ovo samo početak onoga što smo najavljivali, te da ćemo zadržati sve igrače, te uz dva ili tri pojačanja napraviti respektabilnu ekipu koja će uspjeti u našem ovogodišnjem cilju, a to je povratak u Premijer ligu BiH", poručio je Šoše.

Poslije prvog dijela sezone i 15. odigranih kola u entitetskom šampionatu Velež je prvi na tabeli sa 39 bodova, sedam više od sarajevskog Olimpika i 11 u odnosu na Jedinstvo iz Bihaća.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije