Rođena uz golove Vlatka Glavaša, a sestru "udala" u porodici legende bh. fudbala

J. M.
Rođena uz golove Vlatka Glavaša, a sestru "udala" u porodici legende bh. fudbala
Privatni arhiv / Vlatko Glavaš na svadbi sina Tonija sa Idom Klinkhammer

Prije 24 godine Vlatko Glavaš odigrao je jednu od najboljih utakmica u karijeri. Legendarni bh. reprezentativac, čovjek koji je ušao u historiju kao prvi kapiten Zmajeva, tog 18. juna 1995. godine postigao je dva gola za pobjedu Fortune Düsseldorf nad Chemnitzerom (2:0) u posljednjem kolu 2. Bundeslige.

Fortuna, koju je tada s klupe predvodio bh. trener Aleksandar Ristić, izborila je plasman u Prvu ligu, a Glavaš se našao na rukama 7.000 gostujućih navijača koju su u stigli u Chemnitz.

Jedan od tih navijača bio je i Lutz Klinkhammer. Međutim, bilo je neizvjesno hoće li ovaj vatreni navijač Fortune propustiti odlučujuću utakmicu.

Njegova supruga Gabi bila je trudna, a kada je tri dana prije utakmice na svijet donijela drugu kćerku Hannu, Lutz nije imao dilema i prepreka da putuje na utakmicu na istok Njemačke i proslavi dva gola Vlatka Glavaša.

Nešto više od dvije decenije kasnije porodica Klinkhammer ponovo se povezala s legendom bh. fudbala. Pomenuta Hanna, koja je rođena tri dana prije velike pobjede Fortune, upoznala je Glavaševog sina Antonija Tonija, inače agenta za nekretnine. Učinilo joj se da je Toni prava osoba za njenu stariju sestru Idu, povezala ih je...

Pet godina kasnije Toni Glavaš i Ida Klinkhammer stali su na ludi kamen, a vjenčanje je obavljeno prošlog vikenda u Trogiru!

Naravno, tu je bio junak cijele priče, veliki čovjek koji je povezao porodice, baš kao što je svojim nastupima nekada pokušavao ujediniti BiH. Veliki Vlatko Glavaš mladence je pozvao u svoj dom u Bosnu, radostan što će uskoro dobiti još nasljednika nakon što mu je kćerka Nina u martu na svijet donijela prvog unuka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije