Rođen u Švicarskoj, porijeklom s Kosova, ali srce želi da igra za BiH

Radiosarajevo.ba
Rođen u Švicarskoj, porijeklom s Kosova, ali srce želi da igra za BiH
Foto: Regiofussball.ch / Selmin Hodža

Vjerujemo da mnogi nisu čuli za mladog nogometaša Selminu Hodži, no njegova priča je krajnje zanimljiva. Rođen je u Švicarskom, porijeklom je s Kosova, a on želi igrati za nogometnu reprezentaciju Bosne i Hercegovine

Priču o njemu donosi portal BHtalents, a s obzirom na to da je četiri mjeseca bio povrijeđen ove sezone upisao je devet nastupa i postigao jedan gol za U18 tim Zuricha.

Vrijedi spomenuti da je u U16 uzrastu igrao defanzivca i postigao čak 10 golova što je zavidna statistika za jednog stopera.

Igra na pozicijama desnog beka, a ponekad i krilnog napadača.

Rođen je 24. maja 2003. godine u Usteru nedaleko od Zuricha. Sa sedam godina je počeo trenirati upravo u istoimenom klubu FC Uster. Njegov potencijal i talent je primjećen od skauta i trenera FC Zurich, pa je 2014. godine zvanično postao član FCZ gdje trenutno nastupa za U18 tim.

Selminovi roditelji su jednim dijelom porijeklom iz naše zemlje, Bosanci s Kosova, ali su rođeni u gradu Restelice, koji se nalazi na samom Jugu Kosova uz granicu sa Albanijom i Sjevernom Makedonijom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije