Robijaši: Zna se ko je građanima prijetio oružjem

1
Radiosarajevo.ba
Robijaši: Zna se ko je građanima prijetio oružjem
FOTO: Facebook / Robijaši: Zna se ko je građanima prijetio oružjem

Ne smiruju se tenzije u Zenici gdje već dugo traje sukob na relaciji NK Čelik – Fuad Kasumović.

Večeras su se o svemu oglasili i iz Udruženja građana Robijaši Zenica 1988, koji su za 19. juni najavili proteste u Zenici.

Robijaši su izdali zvanično saopštenje u kojem su iskazali razočarenje izjavama Kasumovića u kojim spominje branjenje vatrenim oružjem, te članove UO NK Čelik naziva huliganima.

Fuad Kasumović je odlučio i da zaprijeti nekim nezadovoljnim građanima Zenice da će zbog nekakvih grafita na nekom zidu pucati na njih i ugrožavati njihovu sigurnost. Zbog nekoliko poruka na zidu, koji prema katastar.ba, uopće nije u njegovom vlasništvu?

Pri tom naziva UO NK Čelik Zenica huliganima, pa vjerovatno što spašavaju klub od njegove navale da ga ugasi. Ako bude problema na protestu, zna se ko je građanima prijetio oružjem, piše SCSport.

Isto tako, molimo i ostale pripadnike i simpatizere ostalih političkih partija, da ni ne pokušavaju okrenuti ovu situaciju “na svoj mlin”, jer mi ćemo prozvati svakog, to smo i dokazali. Namjere Robijaša su kristalno jasne, mislimo samo na Čelikov interes, a samo ih neće vidjeti takvima, oni koji ne žele.

Mi idemo za naš Čelik do kraja, pa tako pozivamo sve građane da se ne spuštaju na nivo dotičnog i da pokažemo mirno i dostojanstveno koliko nam znači naš klub. ČELIK JE ZENICA!”, piše u saopštenju UG Robijaši Zenica 1988.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije